Toename hepatite aguda bij jonge kinderen mogelijk porta overdraagbare oorzaak

© Archieffoto ANP

Arianne Mantel

Amsterdã

Em zoektocht naar de oorzaak van de plotselinge toename van jonge kinderen com hepatite aguda wordt porta de Wereldgezondheidsorganisatie (OMS) não uitgesloten datar em een ​​deel van de gevallen sprake é van eenoals overdraagbare, vírus. Em Nederland e em Schotland zijn gevallen gemeld van levefalen waarbij kinderen conheceu elkaar em contato stonden.

Hoogleraar kindergeneeskunde en levelarts Henk-Jan Verkade van het UMC Groningen: „Em nossa terra, os inmiddels vijf ernstige gevallen van acuut levelfalen geweest, waarbij bij vier van de vijf kinderen een leveltransplantvolatie is suge. Bij én van deze vijf kinderen had een klasgenootje kort daarvoor een periode van geelzucht gehad.”

Espontaneidade

„Dat kan duiden op een stapeling van bilirrubina, wat én van de sintoma van een alavancaziekte kan zijn. Este outro tipo é espontâneo, genezen en heeft geen ernstig acuut levelfalen ontwikkeld. Overigens hebben we bij de andere vier kinderen met acuut levefalen geen andere gevallen van leveziekte of aguda hepatite in de omgeving anngetroffen.”

Zelfs também bijeen deel van patiënten sprake zou zijn van overdracht via contact, zoals bijeen virusinfectie, lijkt volgens Verkade het uiteindelijke gevolg van een blootstelling toch ook vooral door te word incha hedipauetle react. „O termo besmettelijkheid é daarom te sterk. Dat zou de oorzaak van het ontstaan ​​van levelfalen meteen helemaal verklaren. Dat é niet zo; het gaat ook om hoe de afweer van de ‘ontvanger’ erop reageert.”

Gissen naar mogelijke bron

Bij vier van de vijf kinderen é uma alavancatransplantatie sucesso uitgevoerd.

Bij vier van de vijf kinderen é uma alavancatransplantatie sucesso uitgevoerd.© Archieffoto ANP

Tussen começa em 26 de abril de 2022 zijn nu 650 mogelijke gevallen uit 33 landen van Levefalen bij jonge kinderen bij de WHO Gemeld, waarbij het nog altijd gissen é naar het achterhalen van de mogelijke bron en de wijze van over. Hoewel huidige gegevens erop wijzen dat slechts een klein deel van (eventueel) blootgestelde kinderen een ernstig acuut levelfalen ontwikkelt, stelt de aguda OMS wel ‘dat gemelde gemelde gevallen deel van (eventueel) metrellen ernstiger in theh tert zijn. De WHO heeft het risico op mondiaal niveau als ‘matig’ beoordeeld.

De meeste gevallen, bijna 60 procent, komen uit Europa. Het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland zijn ‘koplopers’ com mais de 222 pessoas. Driekwart van de kinderen é jonger dan vijf jaar; 165 kinderen zijn in het ziekenhuis beland em 22 op de terapia intensiva. Veertien kinderen hebben een leveltransplantatie ondergaan.

Werkelijke aantal kan hoger liggen

A OMS revelou que o ensino fundamental da OMS foi feito com alavanca nog wel eens hoger kan liggen vanwege een beperkte capaciteit om deze ziekte te volgen en in kaart te brengen. Wetenschappers hebben wel enkele theorieën over de oorzaak. Uma hipótese sugerida dat de schade wordt veroorzaakt porta adenovirus -type F41- een veel voorkomende infectie bij kinderen die normal gesproken verkoudheidssymptomen veroorzaakt.

© Archieffoto ANP

Een outra teoria é dat de orzaak een slechte immuunrespons é aberta eerder doorgemaakte corona-infectie. En dan é er nog de mogelijkheid dat een adenovirusinfectie samen met een corona-infectie destructief é de alavanca. Overigens é slechts bijeen kleine minderheid van de kinderen com hepatite aguda bewijs gevonden voor een eerdere de gelijktijdige corona-infectie.

Minder em contato com vírus ‘normale’

Leverarts Verkade é o que não é: „De door de pandemie opgelegde sociale beperkingen kunnen ertoe hebben geleid dat jonge kinderen op een iets later moment in hun leven voor het dierst aan allerlei virussendwit gesteltjn de bloe enfït . Dat kan weer bij sommigen tot een também immuunrespons hebben geleid. Tijdens de lockdowns zijn ze minder in contact gekomen met een van de normale virussen, dus het immuunsysteem kan best nog wat minder ‘ervaren’ zijn geweest. Maar het adenovirus é zeker niet de enige verklaring, want van de vijf kinderen die we hier in het ziekenhuis behandeld hebben hadden maar twee het adenovirus.”

Olhar: Onverklaarbare hepatite aguda slaat toe bij gezonde jonge kinderen. O que é er aan de mão?

READ  Caroline heeft nog altijd last van Q-koorts en hoopt op hulp na onderzoek

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info