Tijd voor échte innovatie em Grand Theft Auto 6 | Coluna

O que você pode fazer no novo GTA?

Porta Geschreven Harry Hol op

Rockstar foi testado em uma nova versão do Grand Theft Auto – como o Grand Theft Auto 6. Você quer saber de algo novo? De echte vernieuwing ligt voor de hand en is niet eens technisch van aard.

Grand Theft Auto foi ótimo. Tenminste, sinds deel 3. Dat foi para mij de reden om een ​​​​PlayStation 2 te kopen. Letterlijk een system seller dus. Deel 3 bood een nieuwe wereld, een waar ik uren doorheen reed zonder eigenlijk verder iets te doen. Gewoon, op verkenning, de verkeersregels volgen, stoppen voor het stoplicht. Een wandelingetje feito. Tot ik zin teve em een ​​rampage e até mesmo voor de lol vijf queria-sterren probeerde te halen.

Você pode jogar o modo de jogo aberto e bepaalde manier aan também ‘echt volwassen’ diversão. Weliswaar vaak plat een een sterke satirische ondertoon, mas het was overduidelijk niet for kinderen bedoeld. En dan heb ik het niet over geweld en bloed. Ik bedoel de humor van de radiostations, waar dj Lazlo zijn frustrações em de éter spuide, e ook het toch wel serieuze maffiaverhaal. Het spel nam zichzelf niet serieus, maar mij wel. Soort van, em de tijdsgeest gezien. Een tijdsgeest die in 2022 inmiddels echt total veranderd is.

Isso me trouxe muito mais sobre o novo GTA. Ik las het en dacht: ‘Ja, natuurlijk é o jogo em ontwikkeling.’ En daarna dacht ik eigenlijk niks. Ik betrapte mezelf erop dat ik niet begon te fantaseren over wat Rockstar nu weer allemaal zou doen met the game. Want tenzij GTA 6 echt total iets anders gaat bieden e zijn voorgangers, wordt het een openweeld-misdaadgame die zich em um rond en de meerdere steden afspeelt en waar je auto’s steelt, missies vervult de ite eku e outros openwereldgames zijn uitgekomen.

READ  Como dar aos aplicativos Android acesso à sua localização aproximada no Android 12

Nós temos op dit moment in de gamegeschiedenis namelijk niet echt verlegen om grote openwereldspellen die je kunt verkennen en waarin je allerhande verhalen kunt beleven. O que você tem de GTA 6 em vredesnaam o que nós inmiddels niet al honderd keer eerder hebben gezien? Ik denk dat het antwoord juist in datgene ligt waar de games tot nu toe zoveel controverse mee opriepen.

De Weld waarin nós nu leven é heel anders dan die uit 2001. No final nós eerlijk zijn: de manier waarop de GTA-games omgingen com vrouwen, seksualiteit e genderidentiteit, istreem gedateerd. Hoeveel vrouwelijke personagens em GTA-games kun je noemen die geen enorme borsten hebben? Die niet op een of andere manier geseksualiseerd zijn in hun uiterlijk of gedrag? Oh, en hoeveel mannelijke prostituees lopen er in de GTA-steden op straat die je na het hebben van seks in elkaar kunt slaan om het geld weer af te pakken? En hoeveel vrouwelijke, speelbare personagens zijn er eigenlijk in de singleplayergames?

A história de GTA-games, e também a história de wat een man e een vrouw zouden moeten zijn, é grotesca e absoluta, mas também sátira de verkopen. Sátira steekt de draak com iets. De GTA-jogos verheerlijkten seksisme.

Nee, dat hoef je niet te verbieden. Ik zeg niet dat je dat moet censureren. Mas de dingen o Grand Theft Auto ‘edgy’ e ‘stoer’ pode ser feito, isso é inmiddels e nada mais. Het was misschien heel erg gangsta om vrouwen als hoeren en strippers te tonen ten dienste van de mannelijke hoofdpersoon, maar (en ik ga er vanuit dan dit voor de lezer geen nieuws is) dit is walgelijk gedrag wat jever niet mojken. Gedrag waarmee je de helft de je publiek vertelt dat ze ondergeschikt zijn aan de outro helft.

READ  Apple vai 'abonnement op iPhone' aanbieden

Als Rockstar écht wil innoveren met deel 6, zou dat niet alleen op technisch gebied moeten gebeuren, maar ook op inhoud. Especifique a porta do casco do personagem e een vrouw te feito. De schrijvers moeten deze vrouw vervolgens conheceu hetzelfde respeitar behandelen als de andere speelbare personagens em jogos de voorgaande. Quer personagens welke speelbare uit eerdere GTA-games gebruikten hun uiterlijk of seksualiteit om hogerop te komen? A antword é geen enkele. Dan hoeft de vrouwelijke segurado no nieuwe GTA dat ook niet te doen. Seks hebben? Prima. Een seksobject zijn? Nee.

Wellicht é ele mogelijk om een ​​sátira van de wereld van nu te tonen waarin (ik noem maar wat) mannen niet wegkomen conheceu het behandelen van vrouwen? Gewoon, om eens te zien hoe zo’n wereld eruit zou zien, als spiegel van de onze. Waarin (en dit is radicaal, ik geef het toe) er vrouwen in beeld kunnen lopen en in scènes kunnen spelen die op geen enkele manier met seks te maken hebben, ook niet in hun uiterlijk en kleding.

Een (de liever nog meerdere) vrouwen als speelbare personagens zouden van de nieuwe GTA een spraakmakende en spannende game made. Een jogo net zo over de top, gewelddadig, grappig en respectloos kan zijn als eerdere delen, maar waarbij de makers nu ál hun publiek serieus nemen, em plaats van slechts de helft. Dat zou weer ouderwets grensverleggend zijn.

Elke zaterdag verschijnt er een column op Gamer.nl die (meestal) ingaat op actuele gebeurtenissen. Veja:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info