Tien financiers beslissen over helft van toekomstige broeikasgasuitstoot

Em een ​​zomer die hardhandig tont wat de opwarming van de aarde in petto heeft, kunnen sombere vooruitzichten de vakantiepret drukken. Sommige wetenschappers wijzen dan op studies die illustreren hoeveel er, alvast in theorie, nog mogelijk is om in te grijpen.

Zo kwam het team van historic Yuval Harari al encontrou de bevinding dat de meeste relatar sobre o vraag wat het om de temperatuur binnen de perken te houden, uitkomen op zo’n 2 procent van het wereldwijde bnp. Dat é veel geld, maar wel compleet haalbaar, zo benadrukt Harari. Zo é a mente e o wat de VS uitgaven om de banken te redden na crise de 2008.

A Universiteit Canadese van Waterloo komen wetenschappers nu met de vaststelling dat wat de aandeelhouders van slechts tien bedrijven belissen, bepalend is toekomstige broeikasgasuitstoot.

A base de ‘Carbon Underground 200’: een lijst van de 200 grootste fossiele markstofbedrijven. Die 200 bezitten mesmo 98 procent van de reservas. Mochten we die opgebruiken, dan leidt dat tot bijna drie keer meer uitstoot dan wat we maar mogen uitstoten als we de opwarming onder anderhalve graad willen houden.

A equipe está trabalhando com os aandeelhouders que são os minutos que estão vindo de Carbon Underground 200-bedrijf bezitten. Ze identificeerden er 918 en zochten uit wie de meeste impact en invloed hebben door te kijken naar de potentiële uitstoot die ze in portefeuille hebben én naar de mate waarin elke aandeelhouder geconnecteerd is met anderen in de groep.

Os spelers encontraram o grootste envolvido em vermogensbeheerders BlackRock em Vanguard, porta gevolgd de Indiase regredindo em vermogensbeheerder State Street. Arábia Saudita beheert de meeste potentiële emissies, maar omdat het land zijn aandelen slechts in én bedrijf heeft zitten, Saudi Aramco, staat het ‘maar’ op plek vijf.

READ  Juiz ordena caso em vídeos secretos de mulheres urinando em sites pornográficos | No exterior

Ook blijkt dat slechts tien financiële bedrijven bijna de helft van de potentiële emissies bezitten en dat ze gemiddeld twintig keer meer connecties en dus een pak meer invloed hebben dan andere binhtigeen dis mac fot mac. Outras madeiras: er moet slechts een klein kransje overtuigd worden het roer om te gooien om erg veel extra uitstoot af te wenden. Onderzoeker Truzaar Dordi verwoordt het omzichtig: “Nós kunnen onze klimaatdoelen niet halen zonder deze spelers aan te spreken.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info