Thijssen: “Stop de vrije val van ons vestigingsklimaat”

‘Stop de vrije val van ons vestigingsklimaat’. Isso está no coração de boodschap de uma opinião de Ingrid Thijssen, VNO-NCW-voorzitter, em NRC.

Veneti

Em het artikel maakt Thijssen de vergelijking met de republiek Venetië. Na elf eeuwen stabiliteit en voorspoed raakte deze in verval. De Venetianen dachten dat hun welvaart eeuwigdurend foi en hun bestuurlijke enriquecendo o verlamde de slagvaardigheid. Zij konden de concurrentie van opkomende zeevarende landen als Portugal, Engeland and Nederland het hoofd niet bieden.

Cenário de Vergelijkbaar

Voor Nederland ligt een vergelijkbaar cenário op de loer als nós não opletten aldus Thijssen. “Beseffen we bijvoorbeeld wel voldoende dat bedrijven de motor zijn van onze economie en onze samenleving? Zij zorgen para het geld waarmee we ons blauw op straat, onze scholen e onze ziekenhuizen betalen. De gedachte lijkt te overheersen dat het niet erg is als er minder bedrijvigheid is.” Ook wijst ze er in het artikel op dat Nederland bestelt met een bestuurlijke enrichting the vleugellam is geworden. “Zo duurt het verlenen van vergunningen een jaar of acht. Als ze al verleend worden door de stikstofproblematiek.”

Ingrid Thijssen: “Beseffen we bijvoorbeeld wel voldoende dat bedrijven de motor zijn van onze economie en onze samenleving?”

Met vuur spelen

“De combinatie van bestuurlijke onmacht en de overtuiging dat onze welvaart vanzelfsprekend is leidt ertoe dat wij met vuur spelen”, também Thijssen in het artikel. “Hoewel geschermd wordt met bedrijven die zich hier nog steeds vestigen, is ons land niet langer een logische plek om je te vestigen, om te blijven, de te verduurzamen. Dat geldt niet alleen voor grote bedrijven, waar inmiddels een êxodo zichtbaar is, het geldt juist ook for start-en scale-ups en Oer-Hollandse familybedrijven die zich afvragen of ze hier nozignlijk.

Actie nodig

Om de vrije val van ons vestigingsklimaat te stoppen zijn volgens Thijssen meerdere acties van belang, maar vier zaken zijn em elk geval com voorrang nodig. Zo moet volgens haar de kwaliteit ons onderwijs snel verbeteren. Também é usado para belastingbeleid moet greenr gelden dat we ons richten op het Europees-gemiddelde. We willen geen bedrijven lokken met belastingvoordelen, maar onszelf in de voet schieten heeft ook geen zin. Daarnaast é a rede de belangrijke da KLM em Schiphol no stand te houden door emissies en geluidsoverlast veel sneller te verminderen. Tot slot vraagt ​​​​het van de overheid een veel effectievere organisatie om alle lopende problemen op te kunnen lossen; mais de grenzen van departementen en bestuurslagen heen en met een duidelijke samenhang in het beleid.

Volg Executive Finance no LinkedIn!

READ  hoe Chinezen massaal moeten overnachten op kantoor

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info