Tekentijd weer aangebroken: opletten in het groen

De schapenteek (Ixodes ricinus) komt in ons land het meest voor.

Foto: Pixabay / Erik Karits

De GGD en veel outras organizações besteden in deze Week van de Teek extra aandacht aan voorlichting sobre deze diertjes: wat zijn de risico’s, hoe kunnen mensen zich er tegen beschermen en hoe te handelen als een teek heeft toegeslagen. Meestal é zo’n beet onschuldig, maar hij kan de ziekte van Lyme tot gevolg hebben também de teek lang vastgebeten in de huid zit. Snel verwijderen kan veel leed voorkomen.

Zodra de temperatuur stijgt gaan de jassen uit en komen blote benen en armen te voorschijn. Maar ook teken worden actever als het wordt mais quente. Ze komen in het hele land voor: in bossen, parken, op de hei, in de duinen en ook in de tuin. Ze zitten in de buurt van bomen of struiken, in hoog gras of tussen dode bladeren. Wees dus alert wanneer u em het groen bent (geweest) e controleer dan altijd op tekenbeten. Ze kunnen zich overal vastbijten, maar hebben een voorkeur voor liezen, knieholtes, oksels, de bilspleet, de randen van het ondergoed, achter de oren en in de nek rond de haargrens. Vooraf insmeren conheceu een middel dat Deet bevat kan beschermen tegen beten.

Wie teken gesignaleerd heeft de erdoor gebeten é kan dit melden op de Tekenradar, waar ook te zien é waar teken voorkomen. Veja em Zaandam zijn ze inmiddels alweer waargenomen, volgens de digitale kaart.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info