Tank jij soms tot na de klik? Onze expert vertelt waarom je dat beter niet doet | Brecht Vanhaelewyn

Nós komen allemaal wel eens in de verleiding om nog mesmo iets meer marcastof in de tank te gooien. Voor een mooi rond bedrag, omdat benzine of diesel die dag net iets goedkoper é de omdat we dan net iets verder kunnen rijden. Maar é het een goed idee om je tank tot het randje te vullen? Você sabe como é auto beschadigen? Onze mobiliteseu especialista Brecht Vanhaelewyn geeft aconselha: “Je riskeert er kosten door”.

Een benzine- of dieselpomp slaat automatisch af als je tank ongeveer vol is. Dat é het geval als de pomp goed afgesteld é en je het tankpistool goed in je vuldop hebt gestoken. Dan nog verder tanken é uma ideia genial. Precios Maar waarom?

Er zijn verschillende redenen waarom het weinig aangewezen is om echt tot het randje te tanken. Zo wordt beweerd dat het minder eficiente é omdat je bij elke ‘klik’ een (klein) beetje markstof krijgt aangerekend dat weer in de darm wordt gezogen. Ik kon dat niet nagaan. Wat wel zeker é: je arriscar marcastof op te slaan op plaatsen die daar niet for bestemd zijn als je na die eerste ‘klik’ nog verder tankt. Je kan dan immers niet alleen de tank, maar ook het vulkanaal opvullen. Conheci mais marcas em je auto dan eigenlijk de bedoeling was, stijgt dus het risico op kosten.

Een gaatje ter grootte van een speldenprik

Een tank van een auto maakt immers deel uit van een hermetisch afgesloten geheel. Zodra je je de vuldop dichtdoet, é o sistema helemaal dicht. Dat moet zo. Er mogen immers geen schadelijke benzinedampen in de lucht terecht komen. Drukverschillen worden opgevangen door een expansievat and dampen die willen ontsnappen passeren via een koolstoffilter en komen uiteindelijk in de motor terecht, waar ze verbrand worden.

READ  Bitcoin prijs schiet plotseling atingiu 8% omhoog » Crypto Insiders

Este sistema é reconhecido op benzineverbruik en marcastof die – zoals alle vloeistoffen – op based van temperatuur krimpt en weer uitzet. Dat zogeheten EVAP-system é gevoelig. Dat moet, omdat ele conheceu uitstoot te feito heeft. Je auto zal alarm slaan van zodra ergens in het ganse system een ​​gaatje ontstaat dat amper een speldenprik groot is of efficiëntie van een component (de filter is dan de meest voor de hand liggende schuldigegaatomlaag). Belangrijker dan het laranja verklikkerlampje no je dashboard invloed op de prestaties – sos wil een auto e niet meer starten – zijn de gevolgen para je portemonnee. De herstelkost van zo’n EVAP- system (wat staat voor verdampingsemissies) kan oplopen. Ik vond schattingen van 175 tot well 1000 euro e meer.

Concluir?

Mais benzina de diesel no tanque gooien dan normal, é tudo o que há de bom em problemas com o tanque de benzina e o sistema aanverwante. Maar het risico erop stijgt wel. En omdat het eigenlijk toch niks oplevert, waarom zou je het dan nog doen?

Lee ok

Waarom je bij hitte beter niet in lang gras parkeert: Onze autokenner legt het uit

GETEST. Onze autokenner rijdt met de Mercedes EQXX: “Voorbeeld voor elektrische auto’s en zuinig, maar toch willen we hem niet” (+)

Droogrot em outro lugar para je auto tijdens extreme hitte (+)

READ  Jumbo completa um master de vinte sucursais na Flandres | Economia

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info