Studie zegt dat herten die besmet zijn met het Covid-virus het virus kunnen herbergen en mensen kunnen infecteren

Afgezien van het redden van mensenlevens op dit moment, is er nog een fundamentele reden waarom volksgezondheidsfunctionarissen collectief onder druk hebben gezet vacinar Het vertragen van de verspreiding van COVID-19 é omdat hoe meer gastheren een virus bevat, hoe groter de kans é dat het virus uiteindelijk zal muteren in iets virulenters. Dit é tot nu toe blijkbaar minstens twee keer gebeurd com SARS-CoV-2: eerst met een zeer besmettelijk virus delta variaveldan mais tarde conheceu Zelfs Omicron é a melhor variante.

Momenteel neemt het menselijke gastheren in de Verenigde Staten af ​​​​omdat: De ommicron-golf valt van zijn piek. Als we geluk hebben, kan het betekenen dat deze golf van infecties voorbij is, en dat het coronavirus zich zal blijven verspreiden (en muteren) wanneer het endêmicozal het minder apresenta hebben om dit te doen.

de dez minutos Menselijk gaguejar. Zoals weten, lijkt SARS-CoV-2 zich te hebben verspreid in Vleermuizen en schubdieren voordat Overstappen op mensen. Weten ook dat het virus zich opnieuw verspreidde bij dieren, hoogstwaarschijnlijk via mens: atrásEn de de kattenEn de dierentuin leeeuwEn de Een groot aantal herten Het lijkt te zijn besmet door mensen.

Helaas kan de infectietrend nu de outro kant op gaan. een Estudos canadenses recentes Het verhoogt de mogelijkheid dat herten – een van de meest verspreide grote zoogdieren in Noord-Amerika – mensen mogelijk hebben besmet met COVID-19, de ziekte the wordt veroorzaakt door SARS-CoV-2. Het zou kunnen betekenen dat het virus enige tijd in herten circuleerde, waar het zich voortplant en soms onderweg muteert, voordat het weer in mensen springt.

READ  Schurft & Rosé: em studentenhuizen é dit kleine beestje bezig met een opmars

Verwant: Van herten en honden tot muizen en nertsen, COVID-19 heeft zich verspreid naar de dierenwereld

De nieuwe studie levet bewijs dat herten mogelijk mensen hebben besmet, hoewel dit niet definitief is bewezen. Het onderzoek, uitgevoerd door meer dan twintig wetenschappers in heel Ontario e gepubliceerd in de bioRxiv-database (nog niet door vakgenoten beoordeeld), omvatte 300 monsters van witstaartherten in Canada gedurende de lawerdente maanden van 2021. Van die herten waren positief getest op SARS-CoV-2, ze kwamen allemaal uit het zuidwesten van Ontario. Wetenschappers ontdekten dat dezelfde SARS-CoV-2-stam, die heel anders é dan andere bekende stammen, ook erg look op het SARS-CoV-2-virus dat mensen infecteerde. (Ele foi ook nauw verwant aan een stam die eind 2020 bij mensen em Michigan werd gevonden.) tijd dat besmette monstros werden verzameld.


Será que je meer gezondheids- en wetenschappelijke verhalen in je inbox? Abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief van de salon homem comum.


De steekproefomvang é echter erg klein en niemand heeft het permanente Hij bewees dat het hert het vírus aan mensen heeft gegeven. É possível ver que a pessoa mais adequada é atendida pelo vírus SARS-CoV-2 gemudo, que também é necessário, mas também pode ser experimentado em um experimento feito com o novo vírus de antilichamen niet zal kunnen ont. Met andere worden, também het zich onder mensen verspreidt, zijn de gevaccineerde personen waarschijnlijk veilig.

Ten slotte, anangezien het herten gebaseerde SARS-CoV-2-virus onbekend is, is er nog geen reden om aan te nemen dat het een verhoogd risico for mens met zich meebengt. De grootste zorg é dat, omdat virussen bij dieren kunnen evolueren, de kans bestaat dat ze in iets ernstigers veranderen.

READ  Você reagiria mais fortemente à vacina se eu já estivesse infectado (despercebido)?

Samira Mbarka, een viroloog aan het Sunnybrook Research Institute en de Universiteit van Toronto en auteur van het nieuwe artikel: “Het virus evolueert in herten en vertakt zich in herten ver van wat we duidelijk zien evolueren bij mensen”, Hij vertelde de New York Times,. O sequenciamento do genoma de volledige por vijf aangetaste herten, ontdekten wetenschappers verschillende mutaties die nog niet eerder waren gedocumenteerd. Ze vonden ook 76 mutaties morrem de nova versão do SARS-CoV-2 identificado pela versão original do vírus. Sommige van deze mutaties werden eerder gedetecteerd bij andere geïnfecteerde dieren zoals: nerds.

Kort voordat deze studie werd gepubliceerd, heeft een aparte groep wetenschappers aankondigen dat Pennsylvania-herten de alfa-variant misschien hebben volgehouden, zelfs nadat het van de mens was verdwenen – en dat het in hen evolueerde terwijl ze het bleven verspreiden. Dit vergroot de bezorgdheid over herten die SARS-CoV-2-virussen incuberen.

O vírus SARS-CoV-2 é gelooft Ik ben opgegroeid em een ​​hoefijzervleermuis. Open gegeven moment wordt gedacht dat het virus via een of meerdere “spikes” op een ander dier é overgegaan en uiteindelijk zijn weg vond naar een menselijke gastheer. De beruchte vleermuis Om als gastheer te dienen voor gevaarlijke coronavirussen omdat hun immuunsysteem ongewoon agressief is. Dit betekent dat virussen die in vleermuizen leven, sneller moeten evolueren en zich moeten vermenigvuldigen om te overleven.

“Het komt erop neer dat vleermuizen special kunnen zijn als het gaat om het hosten van virussen”, veja Mike Potts, een ziekte-ecoloog en hoogleraar integratieve biologie aan UC Berkeley, aan Sciencemuizen daily van virussen in 2020.. Zelfs vleermuizen zijn niet nauw verwant aan ons, dus we zouden niet verwachten dat ze veel menselijke virussen bevatten. Você pode ver o werk laat hoe het immuunsysteem van vleermuizen de virulentie kan aandrijven die dit overwint. “

READ  Exercício melhora a função cerebral em pacientes com Parkinson

Informações sobre mais informações sobre o vírus COVID-19:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info