Student in het buitenland: Harmen spijkert zijn Portugees bij in kustplaats Aveiro

Harmen Stap em het lab em Portugal

Harmen Stap loopt em Aveiro. Daar werkt hij in een universiteitslaboratorium dat onderzoek doet naar effecten van ‘biochar’ op de bodem. O estudante de Ciências Ambientais para Energia e Tecnologia Sustentáveis ​​em Breda het er naar zijn zin, al valt het weer wat tegen. ‘Dat is helaas hetzelfde als na Holanda’.

”Het gaat goed, maar het is well hard werken. Gelukkig werk ik em een ​​gezellig international team en is het niveau er hoog”, vertelt Harmen vanuit zijn appartement dat hij deelt met twee Portugezen die op dezelfde universiteit werkzaam zijn als hij. ”Ok dat bevalt, ik heb een eigen kamer. Alleen tinha ik misschien liever em een ​​studentenwoning gewond, maar dan tinha ik wat eerder moeten beginnen met zoeken naar woonruimte. Dat escritura ik pas toen ik hier aan kwam.”

Taal
De Avansstudent zocht voor zijn afstudeerstage een plek in het buitenland. Bij Avans vond hij een lijst met goedgekeurde landen en projecten, met daarop ook de universiteit in the kustplaatsje Aveiro. Daar zag hij zichzelf wel studeren. ”Eerder liep ik stage in Brazilië, waar ik al een woordje Portugees moest spreken. Em Portugal tinha ik de kans dat te verbeteren”, vertelt Harmen. Hij mailde heel wat medewerkers van de universiteit en werd na een online sollicitatie angenomen. Twee en een halve maand geleden startte hij en Harmen blijft nog twee maanden.

Harmen doet in een laboratorium onderzoek naar de globale effecten van ‘biocarvão‘op de bodem. Zijn werk é o projeto onderdel van het globale Combate ao solo. Hij é onde een groep medewerkers die allemaal net iets anders bestuderen op dat gebied. Zelf focust hij zich op de biochemische karakteristieken die erbij komen kijken. ”Heel interessant’, vat hij zijn werkzaamheden samen.

READ  Assista ao retorno de Van der Poel amanhã: 'Não sei se posso continuar Wout ainda' | copa do mundo de ciclocross 2022
Harmen (linksvoor) em Portugal

Hoge golfe
Zijn werkuren mag Harmen zelf indelen, maar hij probeert werkdagen van 9 tot 5 te maken. Zo houdt de student genoeg tijd over om te sporten en muziek te maken, en om van Portugal zelf te genieten. ”Ik ben pas naar de stad Porto geweest en wil ook nog een keer naar Lissabon. Dat moet ik alleen allemaal met het openbaar vervoer doen, dus dat duurt wat langer. Ook é hier een Erasmus-groep die uitjes organiseert”, vertelt hij enthousiast. ”Pas hadden nós een bustrip langs verschillende dorpjes en langs Nazare. Daar vind je de grootste golfista ter wereld. Met die groep komen we ook bij elkaar gewoon om bij te praten, en er zijn festjes.”

De golfe na Nazaré

Temperatura
Zijn avontuur em Portugal valt Harmen zeker niet tegen, maar niet álles bevalt hem até goed. Dat zit hem vooral no het weer, dat hij zich net wat beter voorstelde toen hij naar het zuiden vertrok. ”Eu tinha um verwacht mais quente, ele é um beetje hetzelfde als na Holanda. Maar omdat we aan zee zitten waait het veel”, zegt de laatstejaars.

Voor studenten die ook graag een periode in Portugal willen verblijven voor hun studie, raadt Harmen het aan de Portuguese taal te leren. De lokale bevolking spreekt wels Engels, maar dat zit niet in hun patrono. ”Ze worden snel verlegen als ze er niet goed in zijn, dus het is goed als je de taal een beetje spreekt”, conselheiro hij.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info