Stijn Meuris sobre Arno: “Toen zijn laatste plaat af was, was ook zijn leven af” | Arno Hintjens (72) superado

BV“Ele foi o meu artista favorito, podiumkunstenaar, levenskunstenaar e ook zanger”, aldus Noordkaap-frontman Stijn Meuris sobre de zopas overleden Arno. “Gezien mijn leeftijd: één van de eerste groepen die ik aan het work zag was TC Matic, en dat heeft zo’n verpletterende indruk op mij gemaakt. En niet alleen op mij, maar op half mijn generatie.”

“Ik ben hem altijd blijven volgen”, gaat hij verder. “Ik vond Arno een Persoonlijkheid met een hoofdletter”. Eu exijo o ato de pódio que você fez e deu o salto que entrou foi. Veel mensen betwijfelden dat en vonden en dan een charlatan, wat trouwens een nummer van hem was, en de titel van een plaat. (lacht) Ik vond dat absoluut niet. Ik vond hem een ​​rasartiest, een vakman. Iemand die heel goed wist waar hij naartoe wilde. Iemand die trouwens ook uitzondering omringd werd door heel goede muzikanten. Um ícone absoluto.”

“O legado de Zijn é dat heel veel mensen e zeker van mijn generatie, de mensen die TC Matic nog live gezien hebben, beïnvloed werden door het scherpe, hoekige geluid van die groep. Ik vond dat als jonge snaak zo indrukwekkend. En em mijn geval betekende dat letterlijk dat ik daardoor com muziek wilde beginnen. De eerste keer dat ik TC Matic zag, foi dat em een ​​sporthal em Bree. Dat foi de tijd waarin grote groepen nog in sporthallen speelde. Dat klinkt nu allemaal een beetje raar, maar toen maakte dat geweldig veel indruk. En daar stend een toen al geweldig geoliede machine. Isso era zo strak, zo goed gespeeld, zo sexy en zo dansbaar, conheci dan ook nog eens een frontman vooraan die niet onbewogen kon blijven. Er waren mensen die hem niet moesten, maar er waren nog veel meer mensen die met een brede glimlach keken naar zijn concerten. Dus zijn legacy zit in die authenticiteit. Zeer Belgisch, neigend naar het Franse. Hij kon eigenlijk alleen maar van Oostende zijn. Dat is de enige stad die op het perfecte snijpunt ligt van iets dat Brits is, iets dat Belgisch is en iets dat Franstalig is. En dan ook nog eens West-Vlaams também tem algum excedente.”

READ  "Matrix" significa escória e "Homem-Aranha" vale US $ 1,4 bilhão

“Hij had ook een energie die ik nog nooit gezien had bij Belgische groepen”, gaat Stijn verder. “Ze misten soms die surrealistische insteek. Dat heel elektrische dat typisch TC Matic era. Een hoek af die ervoor zorgde dat ze vooral live zo’n indruk maakten. Als 18-jarige dacht ik: ‘oei, als het plafond maar niet instort.’ En dat bedoelde ik positief.”

“Ik ga hem herinneren als de zeer charmante, lieve en ook well slimme mens die hij was. Die misschien naar de buitenwereld toe soms iets anders overkwam. Het stoort mij altijd als mensen denken dat Arno een soort clown was. Quer dat foi hij helemaal niet. Maar hij had well een trucje gevonden om daarmee weg te geraken. Hij foi de man van de vreemde citações. De quotes die niemand begreep omdat ze in het West-Vlaams waren, maar wel met een twist aan. Een vreemde levenswijsheid. Hij tinha uma atitude de rua. Hij zei heel weinig, maar wat hij zei was er wel boenk op. Ele é geen toeval volgens mij dat hij tot twee weken geleden aan een nieuwe plaat heeft gewerkt. Ik ben ervan overtuigd dat hij dacht, ‘zo lang ik muziek kan maken met goede mensen die ik graag heb, leef ik nog.’ En het grote drama – end dit is mijn eigen interpretatie want daar heb ik geen bewijs voor – moet geweest zijn toen die plaat af was. Want toen foi bom zijn leven af.”

LEES OK

Bekend Vlaanderen rouwt om Arno: “Baas van zijn eigen universum, waar hij ons graag een avondje in meenam”

READ  O mundialmente famoso inventor italiano da sobremesa de tiramisu morre aos 93 anos

PORTRET. Arno Hintjens (72) substituído: Olala, c’était magnifique

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info