Staking bij Ryanair treft dit fim de semana zo’n 10.000 passageiros em terra

Porta e staking van de pilotar e bemanningsleden van Ryanair zijn dit fim de semana vijf vertrekkende e vijf aankomende vluchten op Brusselse Airport geannuleerd. Em Charleroi zal de staking veel hard voelbaar zijn. Daar worden minstens 49 vluchten geschrapt. Naar schatting 10.000 passagiers zullen in ons land dificultam ondervinden van de acties.

Todos os dias de viagem foram encontrados em Belgische bemanning, verduidelijkt Nathalie Pierard van Brussels Airport. Op Zaventem zijn tot nu toe vijf vertrekkende en vijf aankomende vluchten geannuleerd op zaterdag. Normal zijn dat er zestien. Voor zondag verwacht Brussels Airport een gelijkaardige situatie.

No Aeroporto de Bruxelas Sul Charleroi, você encontrará muitos problemas de verwacht, mas será feito por Didier Lebbe (CNE) vernomen. Daar zouden tot nu toe 49 van de 136 voorziene vluchten geschrapt worden.

Ryanair wacht nog om te comuniceren maar volgens de vakbonden zouden dit fim de semana no total de 10.000 passageiros getroffen worden. Een groot aantal reizigers é intussen al van verwittigd dat hun vlucht werd geschrapt.

De redenen van de staking é dezelfde als die van bij de acties van eind juni. De piloten en crew voelen zich miskend en verwachten een loonsverhoging na een inlevering van 20 procent tijdens de coronacrisis.

“Ryanair zegt dat de activiteit op 115 procent ligt ten opzichte van het niveau van 2019, niets verhindert dus een herwaardering van de lonen”, zegt Didier Lebbe. Maar daar heeft de Ierse directie geen oren naar.

De luchtvaartmaatschappij tekende donderdag wel akkoorden over loonsverhoging com de Franse en Spaanse piloten. “Daarin is sprake van een terugkeer naar de lonen van 2020. Maar pas in 2027. Ik weet niet waarom ze dit ondertekend hebben, maar het is uitgesloten dat gelijkaardige akkoorden in België worden ondertekend”, klinkt het.

READ  Projecto carrinha de 1.000 ha de abacate em Spanje en Portugal

“Nós verwelkomen deze langetermijnovereenkomsten die tal van verbeteringen zullen opleveren voor onze piloten in Spanje en Frankrijk”, zegt Ryanair em een ​​persbericht. De lagekostenmaatschappij stelt ook dat het bedrijf nog voor “aanzienlijke uitdagingen” staat, na de dreunen van de coronacrisis. Volgens de luchtvaartmaaschappij zijn er nu met 85 procent van de piloten afspraken gemaakt over een versneld loonherstel e betere voorwaarden op de langere termijn. Maar dat gaat te traag voor de Belgische piloten. Zij willen dat hun lonen sneller weer worden aangepast.

LEI OK. Ryanair dreigt met vertrek uit België: “Uiteindelijk zullen vakbonden aan piloten moeten uitleggen waarom het bedrijf de Belgische luchthavens verlaat”

Volgens de medewerkers van de Ierse lagekostenmaatschappij respeitam de directie em zijn voorstellen de Belgische arbeidswetgeving niet. De komt, klagen vakbonden al langer aan, omdat Ryanair in België geen personeelsdienst heeft die op de hoogte is onze sociale wetgeving.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info