Spoedoperatie bij bloeding onde hersenvlies na ongeval niet altijd nodig

sexta-feira, 6 de maio de 2022 – 16:27 Atualização: 06-05-2022 16:29

Novo monitor

Een bloeding onde het hersenvlies wordt vaak veroorzaakt door een ongeval. De gevolgen kunnen levensbedreigend zijn, omdat de bloeding op de hersenen drukt. Er zijn twee behandelmethoden om dit tegen te gaan. Vaak wordt er gekozen voor een spoedoperatie. Hierbij wordt een botluik uit de schedel gezaagd om de bloeding te verwijderen. Outro behandelstrategie é o mais novo monitor de pacientes em cuidados intensivos de médios. Este método pode ser usado e operado sem necessidade de abrir no momento posterior a palavra uitgevoerd.

Nodig operatio?

Er não é muito difícil wetenschappelijk bewijs para wanneer welke behandelstrategie het meest geschikt is. Dit é de reden dat per medisch centrum na Europa verschilt hoe vaak een dergelijke patiënt wordt geopereerd. Om dit vraagstuk te onderzoeken zijn onde o neurochirurg Wilco Peul (LUMC & HMC) e o neurochirurg in opleiding Thomas van Essen (LUMC) são ruins 1400 pacientes com um sangramento onde os hersenvlies geanalyseerd. De onderzoeksgroep heeft hierbij onder gekeken naar patiëntkenmerken, radiologie afwijkingen en bloedwaarden. Zij konden hiervoor putten uit gegevens van ruim 60 Europese center.

Volgens de onderzoekers moeten de voor- en nadelen van een spoedoperatie altijd goed worden afgewogen. “Een bloeding on hersenvlies is the meest voorkomende traumatische hersenbloeding. Neurochirurgen die een voorkeur hebben voor een spoedoperatie schatten in dat er permanente hersenbeschadiging kan optreden als er geen actie wordt ondernomen”, disse Van Essen. Ook zijn er neurochirurgen die voorkeur geven aan een behandeling behandeling with Nauwgezette Monitoring. Zij willen de patiënt niet blootstellen aan een hersenoperatie wanneer zij niet zeker weten of de spoedoperatie een grote kans heeft om hersenbeschadiging tegen te gaan.

READ  Weer meer inzet op fijnmazig vacinaren: 'Echt heel belangrijk'

Kwaliteit van leven en ouderen

Uit de resultten van de studie blijkt nu dat dat patiënten die behandeld worden in center die een voorkeur hebben voor een spoedoperatie geen voordeel hebben ten opzichte van patiënten die behandeld worden bben hebben con voor voor eve hand Daaruit volgt dat patiënten die een spoedoperatie ondergaan geen voordeel hebben ten opzichte van patiënten die worden gemonitord. De gekozen behandelstrategie heeft in deze gevallen dus geen invloed op de uitkomsten van een patiënt. De resultten van het onderzoek hebben volgens de neurochirurgen directe invloed op de klinische praktijk. Além disso, neurochirurg geen duidelijk voordeel ziet in een spoedoperatie, kan er een behandeling behandeling gestart worden.

Driegen overlijden

Deze bevinding geldt niet voor patiënten die binnen korte tijd dreigen te overlijden als ze niet met spoed geopereerd worden en ook niet voor patiënten zonder of nauwelijks klachten van de bloeding. Tijdens het onderzoek keken Van Essen en collega’s naast de overleving en de functionele uitkomst ook naar de duur van de ziekenhuisopname en de kwaliteit van leven onder patiënten, zes maanden nadat zij in het ziekenhuis weest zin. Een outro opvallende bevinding foi dat patiënten ouder dan 65 jaar na een spoedoperatie een betere uitkomst hebben. Dit wordt momenteel in een studie in Nederland and België met behulp van een ZonMW-KCE subsidie ​​​​verder onderzocht.

Parceiros Samewerkings

De studie é uitgevoerd porta 65 samenwerkende centro na Europa, reunido em Nederland het LUMC, Haaglanden Medisch Centrum. , Erasmus MC Rotterdam, Rijndam Revalidatie, Radboud UMC Nijmegen, Universitair Medisch Centrum Groningen e Elizabeth-Tweesteden Ziekenhuis Tilburg. A análise é feita à porta do LUMC, do HMC, do Rijndam Revalidatie, do Erasmus MC Rotterdam e do Radboud UMC Nijmegen, na mesma cidade com a Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Heidelberg University Hospital, de Katholike Universiteit University Leuven.

READ  Sua idade biológica pode ser lida na urina

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info