Spanje en portugal stellen brussel gasprijs van maximaal 30 euros por mwh por mwh

© Stock

Esta foi a porta do vice-voorzitter da ministra da Ecologische Transitie, Teresa Ribera, que tem bezoek na rua El Bierzo (León), waar zij o projeto ‘La Térmica Cultural’ apresentado nas instalações da termische I. centrale Compost

Em gezamenlijkheid

Ribera maakte duidelijk dat het gaat om een ​​gezamenlijk voorstel dat door beide regeringen is geformuleerd en waarover met de Europese autoriten moet worden onderhandeld. Het bevat twee aanpassingen. Porta de eerste ‘grensaanpassing’ wordt de uitvoer van elektriciteit naar andere landen tegen de prijs die overeengekomen zou zijn zonder aanpassingsmechanisme. Variante de tweede, esperando que aanpassingsmechanisme al is verwerkt, zou het bedrag van meerkosten van het gas automatic worden toegewezen aan goedkopere technologieën.

Euro sujo

De Español en Portugese regering hebben voorgesteld dat de prijs waartegen deze aanpassing moet plaatsvinden 30 euro bedraagt. Zij voorspelt dat de elektriciteitsprijs ‘over drie of vier weken’ kan worden ingedamd en vroeg om wat geduld. ‘Het is van belang dat het gemeenschappelijk voorstel ‘goed in elkaar zit’ en dat de mogelijke technische bezwaren van een goede werking die er kunnen zijn, goed onderzocht zijn’.

Niettemin é er nu een strijd gaande met de Europese autoriten. Hoewel Brussel heeft toegezegd flexibel te zullen zijn bij het toestaan ​​van de zogenaamde ‘Iberische uitzondering’, zijn er meningsverschillen over het prijsplafond. A partir de 30 euros, a taxa de retorno é de 100 euros/MWh. De Commissie v wil niet dat het verschil tussen de Iberische groothandelsprijs en de resto van de EU-landen te groot wordt, om te voorkomen dat het huidige stelsel wordt ondermijnd of dat veel meer landen toetreden tot het.

READ  Gigante químico INEOS obteve licença para fraturar gás polêmico no porto de Antuérpia: um investimento de mais de três bilhões de euros | Antuérpia

Ingrijpen belangrijk para Spaanse regering

Ribera benadrukte dat de Spaanse regering het ‘van essentieel belang acht om in te grijpen’ om de kosten van elektriciteit te verlichten en sprak haar dankbaarheid uit para het ‘begrip’ van de restbers van de Europe che voor leid Volgens Ribera é de elektriciteitsprijs sinds de zomer van 2021, toen de spanningen begonnen over de alavancagem van gas uit Rusland aan Europa, ‘absoluut buiten elk normal of voorspelbaar patron’ gevallen, wat verklaart waarom zowel de zowel 2022 boven’ alle historische gegevens liggen.

Uitzonderlijke en tijdelijke maatregel

O primeiro-ministro Pedro Sánchez kondigde maandag al aan dat Spanje en Portugal deze week een ‘uitzonderlijke en tijdelijke’ maatregel aan Brussel wilden voorleggen om een ​​referentieprijs voor gas vast te stellen, nadat zij tijdens tijadins de Europej’ bereiken die lagere elektriciteitsprijzen in beide landen mogelijk maakt.

Geen verstoring Europese elektriciteitsmarkt

Sánchez benadrukte dat deze maatregel ‘geen subsidiëring van gas inhoudt, geen stimulansen voor hernieuwbare energiebronnen of elektriciteitsstromen tussen tussen afbreekt’ en Spanje en Portugal in staat zal elekk stellenitemark ‘dej’j ‘Ik ben ervan overtuigd dat de goedkeurd door de Europese Commissie op zeer korte termijn zal worden verleend en de volgende dag in het Staatsblad zal worden goedgekeurd com onmiddellijke gevolgen voor de electricite de volgende dag in het Staatsblad zal worden goedgekeurd com onmiddellijke gevolgen de volgende dreken.

Sánchez legde deze woensdag in het Congress van Afgevaardigden ook uit dat de kosten van deze maatregel door het energysysteem zelf zouden worden gedragen, met andere worden, er zijn geen subsídios noch overheidsgesteun.

READ  17% das baleias Ethereum possuem mais de 80% de todos os NFTs no Blockchain »Crypto Insiders

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info