SpaceX verliest veertig satélite porta magnetische tempestade – Nieuws

Ruimtevaartbedrijf SpaceX está em todos os lugares em que todos os satélites estão disponíveis. Kort na lancering kwamen ze aan de rand van de dampkring em een ​​zogeheten geomagnetische storm terecht. Als ze niet al zijn vergaan, zal dat binnenkort gebeuren. Het bedrijf van Elon Musk meldt dat de satelieten geen gevaar vormen e dat er geen brokstukken op aarde zullen neerkomen.

SpaceX lançou a semana 49 de satélite para o Starlink-netwerk. Die worden gebruikt om internetverbindingen aan te bieden, onde mais meer in gebieden waar klassieke verbindingen lastig zijn. Rond de aarde draaien intussen al honderden van zulke satélite.

Uitbarsting op de zon

De Starlink-satellieten vai chegar antes de hoogte van 210 km de distância. Dat é relatief laag. De dampkring van de aarde gaat daar langzaam over in de oneindige luchtledigheid van het heelal. Het is bedoeling dat de satelieten daarna zelf het laatste stuk naar hun hogere werkplek afleggen. Dat is bewust zo gedaan: também een ​​sateliet niet goed werkt, zorgt de wrijving op de lage hogte ervoor dat ze snel vergaan en niet eindeloos também ruimteafval blijven cirkelen.

Op vrijdag, de dag na de lancering, ontstond een ‘storm’ van magnetische deeltjes rond de aarde. Die foi het gevolg van een uitbarsting van deeltjes op de zon eind januari. De Starlink-satellieten moesten door die storm heen vliegen. De ‘luchtdruk’ nam toe en dat leidde ertoe dat 40 van de 49 stellieten niet konden stijgen.

SpaceX lançou a semana 49 de satélite para o Starlink-netwerk. Die worden gebruikt om internetverbindingen aan te bieden, onde mais meer in gebieden waar klassieke verbindingen lastig zijn. Rond de aarde draaien intussen al honderden van zulke satélite. Dat é relatief laag. De dampkring van de aarde gaat daar langzaam over in de oneindige luchtledigheid van het heelal. Het is bedoeling dat de satelieten daarna zelf het laatste stuk naar hun hogere werkplek afleggen. Dat is bewust zo gedaan: também een ​​sateliet niet goed werkt, zorgt de wrijving op de lage hogte ervoor dat ze snel vergaan en niet eindeloos também ruimteafval blijven cirkelen.Op de vrijagis de cheendag storm, rond de aarde. Die foi het gevolg van een uitbarsting van deeltjes op de zon eind januari. De Starlink-satellieten moesten door die storm heen vliegen. De ‘luchtdruk’ nam toe en dat leidde ertoe dat 40 van de 49 stellieten niet konden stijgen.

READ  Samsung Galaxy S22 data de lançamento, preço, notícias e vazamentos

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info