Socialistische vakbond kondigt algemene staking aan em novembro | Economia

De socialistische vakbond organiseert een algemene staking na semana de 7 de novembro. Dat heeft voou Thierry Bodson aangekondigd, que vem de um comité federal. Na semana de 19 de setembro de zal ook een nationale actiedag worden georganiseerd, met een concentratie em Brussel.

De vakbond wil zo de druk op de regering hoog houden om een ​​herziening te bekomen van de loonnormwet. Die wet staat volgens de vakbonden deftige loonsverhogingen in de weg. Vorige week kwamen tussen de 70.000 a 80.000 mensen op straat om te betogen para meer koopkracht een herziening van de loonnormwet.

Medio setembro terá ABVV para voos e eisenbundel para filmes em gemeenschappelijk vakbondsfront. Ook hier komt de wet van 1996, die nadien door de regering-Michel aangepast werd, in het vizier. E uma vez que o estado de Loonnormwet ainda não está na agenda da coalizão Vivaldi do premier Alexander De Croo (Open Vld). De liberale partijen zijn er hevig tegen gekant.

Ook de welvaartsenveloppe – het budget para verhoging van de uitkeringen – moet in de eisenbundel aan bod komen. De sociale partners nemen de beslissing over de verdeling van de welvaartsenveloppe, maar als bonden en werkgevers er niet utraken, neemt de regering het dossier over. Volgens het ABVV hebben de werkgeversorganisaties dit dossier gekoppeld aan de onderhandelingen over een nieuw interprofessioneel akkoord. Anders gesteld: de socialistische vakbond verwacht geen akkoord tegen de deadline de 15 de setembro.

Hoorzitting

“Nós vamos snel gaan. Met minstens 80.000 deelnemers aa partir de 20 de junho, e nós não temos mais nada em antwoord”, verklaart Bodson.

READ  Três infográficos mostrando a colonização portuguesa Global Voices em holandês

De christelijke vakbond laat in het midden of het al dan niet zou deelnemen aan de staking en actiedag die het ABVV plant. “Nós zetten nu alles in op de parlementaire hoorzitting en bekijken daarna binnen onze bestuursinstanties wat er nog moet gebeuren om de slechte loonnormwet van tafel te krijgen, want veel mensen kampen met”, grote de koert. “Zoals reeds aangeven door voorzitter Marc Leemans tijdens of betoging van 20 juni, ligt daarbij het hele scala aan mogelijke actions in het najaar op tafel.”

De commissie Sociale Zaken van de Kamer organiseert een hoorzitting over the loonnormwet, em navoling van de meer dan 87.000 handtekeningen die bonden verzamelden for petitie – het is of heerste keer dat het tot een hoorzitting via Kamproze kom deure in de. “Tijdens deze hoorzitting zullen ACV, ABVV e ACLVB aan de parlementsleden duidelijk feito waar de loonnormwet rammelt. En waar oplossingen liggen. Dat is belangrijk, want alleen het parlement kan de loonnormwet aanpassen”, aldus de bonden in een persbericht.

Bouchez haalt uit naar betogende Magnette: “De PS betoogt dus tegen maatregelen en beleid van minister van Werk van de PS”

70.000 deelnemers aan Nationale actiedag em Brussel: sterke op het openbaar vervoer, vakbonden betogen voor meer koopkracht

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info