Snoeiharde descrevendo Magnus Carlsen geeft nieuwe dimensie aan schaakoorlog: “Niemann speelde vaker vals” | Mera Esporte

AbaladoDe Schaakrel Rond Hans Niemann heeft een nieuwe dimensie gekregen nu Magnus Carlsen de Amerikaan openlijk heeft beschuldigd van valsspelen. Em een ​​uitgebreid declaração laat de Noorse wereldkampioen weten dat hij nooit meer tegen hem wil schaken. “Niemann levantou mais de um quarto dan hij publiekelijk chegou ao fim.”

Bekijk: Carlsen verlaat de wedstrijd na amper twee zetten

Carlsen trok zich vorige semana éen zet terug tegen Niemann on-line toernooi om de Julius Bär Generation Cup. Dat leidde tot verontwaardiging alom en de internationale schaakbond FIDE voelde zich geroepen Carlsen aan te spreken op zijn gedrag. Na afloop van the bizarro partij liet Carlsen doorschemeren wat hij van zijn tegenstander vond, maar hield hij zich op de vlakte. “Ik hoop dat ik na het toernooi iets meer kan zeggen”, sprak de Noor, die eerder al een opvallende nederlaag leed tegen Niemann in de St. Taça Louis Sinquefeld.

Dat heeft hij nu dus gedaan. Via sociale media Komt Carlsen conheceu uma declaração de uitgebreid. “Ik geloof dat vals spelen bij het schaken een groot problem is en een existentiële bedreiging voor het spel”, aldus Carlsen. “Ik ben ook van mening dat schaakorganisatoren en alle mensen die de heiligheid van het spel waar we van houden, serieus moeten overwegen om de veiligheidsmaatregelen en methoden voor trapaceiro op het schaakbord te verhogen.”


Bij Niemann tinha hij al zijn twijfels. “Toen Niemann no último momento antes de chegar à Sinquefield Cup de 2022, me supere para o final da jornada. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om te spelen.”

In de manier waarop hij vervolgens kansloos verloor, zag hij het bewijs dat Niemann wel vals moest spelen. “Ik geloof dat Niemann meer – en meer recentelijk – heeft bedrogen dan hij publiekelijk heeft toegegeven. Zijn vooruitgang foi ongebruikelijk en tijdens onze partij na Sinquefield Cup tinha ik de indruk dat hij niet gespannen era de zich zelfs niet volledig concentreerde, terwijl hij mij met zwartop wegspeelch em speelch. Deze partij veranderde mijn beeld van hem volledig.”

Magno Carlsen.

Magno Carlsen. © REUTERS

Verklaring

Carlsen é bem conhecido pelos tipos como Niemann. Nós moeten iets feito aan valsspelen. Ik wil niet spelen tegen mensen die in het verleden herhaaldelijk vals hebben gespeeld, omdat ik niet weet wat ze in de toekomst kunnen doen.” Niemann gaf erder toe als kind te hebben gefraudeerd in onlinepartijen. Het verhaal gaat dat hij mogelijk met zendertjes werkt of via een hack inzicht had gekregen in the voorbereiding van Carlsen, all is daar geen duidelijk bewijs voor.

Daarmee é a última palavra nog niet gezegd. Carlsen: “Er é meer dat ik graag vertel. Helaas ben ik op dit moment beperkt in wat ik kan zeggen zonder de uitdrukkelijke toestemming van Niemann om openlijk te spreken. Tot nu toe heb ik alleen com mijn acties kunnen spreken, en die acties hebben duidelijk verklaard dat ik niet bereid ben om met Niemann te schaken. Ik hoop dat de waarheid over deze kwestie aan het licht komt, wat die ook moge zijn.”

Olhar: Oorlog in schaakland: wereldkampioen Carlsen (31) beschuldigt winnende troonopvolger Niemann (19) van bedrog, maar die slaat meteen terug: “Ik wil zelfs naakt spelen om onschuld te bewijzen” (+)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info