Snelle vaccinatiecampagne tegen apenpokken volgens GGD Amsterdam niet mogelijk: ‘Kan nog weken duren’

Het zal nog enkele weken durante o voordat de GGD de eerste mensen preventief gaat vacinaren tegen het apenpokkenvirus. Dat komt volgens de GGD doordat we weinig vacinas hebben. “Er is niet genoeg voor iedereen die wil, dus we moeten een selectie made.”

“Ik begrijp dat mensen zo snel mogelijk een vaccin tegen apenpokken willen, maar geef ons de tijd. Wet het nauwkeurig doen”, zegt hoogleraar Huidinfecties Henry de Vries, o werkzaam Amsterdam é bij de GG.

Nog geen preventieve prik gezet

Anderhalve week geleden GGD Amsterdam-Amstelland vanuit the ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de vraag om mensen die een verhoogd risico lopen op e besmetting with apenpokken, preventief the vacinaren.

“Er worden al prikken gezet, maar vooral bij mensen die in contact zijn geweest met mensen met apenpokken”, zegt De Vries. Prevenir a abertura da porta GGD Amsterdam-Amstelland nog niet gezet.

‘Reken op enkele weken voordat we beginnen’

De GGD Amsterdam-Amstelland krijgt veel telefoontjes van mensen die aangeven dat ze het vaccin willen. “Daar moeten we helaas nee op zeggen. Die voorbereiding heeft gewoon tijd nodig, en daar zijn we pas 1,5 week mee bezig”, disse De Vries.

“Sobre corona (de voorbereidingen op vaccinatie, red.) deden we 4 maanden. Ik verwacht niet dat het zo lang zal duren maar reken op enkele weken voordat we kunnen beginnen met prikken.”

Tudo bem

Vacinas Beperkte Aantallen

De reden van die zorgvuldigheid komt volgens hoogleraar De Vries door het beperkt antal vacinas dat beschikbaar is. “Nós hebben niet een oneindige voorraad. Nós hebben er 70.000, maar iedereen moet er twee krijgen. Nós kunnen dus zo’n 35.000 mensen vacinaren. Dat zal niet toereikend zijn voor iedereen iedereen die moen makej, dueen make hi” uit.

READ  Pessoas que não morreram ao tomar a vacina COVID - Suriname Herald

“En omdat we zo weinig vaccins hebben is het belangrijk dat we nu de goede groep vacinaren. Je wil de mensen vacinaren die de grootste kans hebben om het virus op te lopen.” Het aantal vacinas simpelweg aanvullen gaat volgens de Vries niet zo makkelijk.

“Nós kunnen nu ongeveer 35.000 mensen vacinaren”, zegt hoogleraar Henry de Vries van GGD Amsterdam-Amstelland.

Em nenhum momento porta de vacinas heen

Na Holanda, Frankrijk en de Verenigde Staten worden al weken lang prikken gezet. De Vries haalt een voorbeeld uit New York aan, dat aangeeft waarom het belangrijk é nauwkeurig te selecteren bij welke mensen je een prik zet.

“Em Nova York, zijn ze meteen gaan prikken, maar daar zie je ook wat er gebeurt als je het niet goed voorbereidt. Zij waren in no-time door de vaccins heen en het is dan maar de vraag of die goechtcins in arm de ter zijn” gekomen”, zegt hij.

Sistema de registros

Naast de selectie van de mensen die een vaccinatie moeten krijgen, moet de GGD ook een registratiessystemem opzetten. “Vanuit het Rijk krijgen we gegevens van hoe we de vacinas moeten vervoeren, welke naalden we nodig hebben en hoe we het moeten bewaren.”

Ook het zetten van de prik gaat anders dan bij corona. “Het vaccin voor apenpokken zet je onder de huid, in tegenstelling tot in de spier bij het coronavaccin. Nós moeten dus ook mensen opleiden dat goed te doen. Daarnaast hebben we door de zomer een personeelstekzeort, wedigzeg nobben” de Vries.

READ  Melhor monitoramento de pacientes com lesão renal crônica no clínico geral em caso de doenças múltiplas

“De eerste vaccinatiecampagne komt eerder over een paar weken dan over een paar maanden”, zegt De Vries.

656 então

O número de mensen na Holanda é muito grande, mas está disponível até 656. Ele é GGD’er De Vries belangrijk dat we zo snel mogelijk gaan vacinaren.

“Nós moeten die curve naar beneden krijgen. Als je kijkt naar het aantal mensen dat zich laat testen en dan positief blijkt te zijn, is that hoog. Dan vraag je je af; hebben we well iedereen goed in?”

‘Andere uitbraak dan em Afrikaanse landen’

Bijna allemaal zijn het mannen die seks hebben met mannen, maar in principe kan iedereen het virus krijgen. Het verspreidt zich via nauw contact zoals bijvoorbeeld bij knuffelen de seks. “Uit eerdere uitbraken, em Centraal-en West-Afrikaanse landen zien nós dat het ook niet-seksueel wordt overgedragen.”

“Bijvoorbeeld door kinderen conheceu huid-op-huid-contact em gezinnen. Er zijn al een aantal kinderen conheceu apenpokken vastgesteld, e fez ele ir. anders dan hoe het zich em Afrikaanse landen voordoet.”

informação

Você quer saber de uma vacina para uma vacina?

Op 7 juli 2022 besloot het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om mensen die een verhoogd risico lopen op een besmetting with apenpokken preventief te vacinaren. O que há de novo:

  • Mannen die seks hebben met mannen en transgender personen die nu de hiv-preventiepil PrEP krijgen via de GGD
  • Mensen op de wachtlijst for hiv-preventiepil PrEP
  • Mannen die seks hebben com mannen en regelmatig op de soa-poli komen.
READ  Minder proefdieren dankzij tubuli uit de 3D-printer

32.000 mensen komen em um anúncio de vacinação preventiva. Je krijgt alleen een vaccinatie als je een uitnodiging hebt ontvangen. Het gaat dan om twee prikken, waar 4 weken tijd tussenzit. Em combinação, een oude pokkenvaccinatie é één vaccinatie voldoende.

Bekijk de tv-reportage.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info