‘Slapende’ bacteriën kunnen resistentie tegen antibiótica tegengaan – Gezondheid

Você também pode encontrar bactérias ‘slapende’, ook persistors genoemd, kan interessante zijn om meer efficiënte antibioticabehandelingen te ontwikkelen. A partir de agora, é necessário ir de KU Leuven no Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB). De onderzoekers ontdekten dat momento waarop de ‘slapende’ bacteriën ontwaken, verband heeft met het ontwikkelen van resistentie tegen antibiótico.

Persistors zijn bacteriën die een antibiótico abehandeling niet voelen: ze zijn inactief en kunnen zo een behandeling overleven. Wanneer persistors uit hun slaap ontwaken em een ​​omgeving vrij van antibiotica, kunnen ze zich opnieuw vermenigvuldigen en de infectie weer aanwakkeren. Tot hiertoe foi het niet duidelijk wat het enginee achter dat ontwaken precies in gang zette. Ele foi para onderzoekers ook moeilijk om die ‘ontwakende’ cellen te onderzoeken, omdat er maar weinig van zo’n cellen voorhanden zijn, en omdat ze zich slechts tijdelijk na situação bevin.

Het was well al duidelijk dat het moment dat een slapende cel ontwaakt, ze haar tolerantie tegenover antibiótica verliest. Zodra een slapende cel opnieuw actief wordt, kan de antibióticoabehandeling aanslaan. Er é echter een grote variatie bij cellen vastgesteld: de ene cel wordt al sneller wakker dan de andere. Onderzoekers de VIB-KU Leuven hebben nu enkele targets achterhaald die blotleggen wanneer zo’n slapende cel wakker wordt.

Verzur

De zwakke plek van persistors é daarmee geïdentificeerd. ‘Tijdens de behandeling com antibióticos bouwen persistentes DNA-schade op.’ Se você tiver um DNA-schade repareren tijdens het ontwaken, omdat dit essentieel is voor persistoroverleving’, legt postdocraal onderzoeker Dorien Wilmaerts uit. ‘Wij hebben aangetoond dat het herstel van de DNA-schade aan de basis ligt van de timing van het ontwaken en bijdraagt ​​​​aan het ontstaan ​​van resistentie.’

READ  Voordelen van liposuctie - MedicalFacts.nl

Wanneer die herstelmechanismen geactiveerd worden in persistors, kunnen ze dus resistentie voorkomen. ‘Die engineen zijn dus een interessant doelwit voor de ontdekking van nieuwe antibacteriële geneesmiddelen.’ Além disso, você também pode encontrar a universidade de Groningen gedaan. De onderzoekers vonden dat extreem tolerante bacteriële cellen een aanzienlijke verzuring aan de binnenkant hadden.

De verzuring bleek het belangrijkste doelwit van de antibiótico a uit te schakelen: zo konden de bacteriën dus blijven overleven, ondanks dat ze aan een antibióticabehandeling onderworpen werden. ‘Het tegengaan van het verzuren van bacteriën zou een gestandaardiseerde manier kunnen zijn om bestaande antibióticoumbehandelingen te verbeteren’, zegt professor Jan Michiels, die de leiding had over het onderzoeksteam wek ‘degrinwa ver kurn ‘ken ‘pen antipersistortherapieën binnen handbereik.

Persistors zijn bacteriën die een antibiótico abehandeling niet voelen: ze zijn inactief en kunnen zo een behandeling overleven. Wanneer persistors uit hun slaap ontwaken em een ​​omgeving vrij van antibiotica, kunnen ze zich opnieuw vermenigvuldigen en de infectie weer aanwakkeren. Tot hiertoe foi het niet duidelijk wat het enginee achter dat ontwaken precies in gang zette. Ele foi para onderzoekers ook moeilijk om die ‘ontwakende’ cellen te onderzoeken, omdat er maar weinig van zo’n cellen voorhanden zijn, en omdat ze zich slechts tijdelijk na situação bevin. Het was well al duidelijk dat het moment dat een slapende cel ontwaakt, ze haar tolerantie tegenover antibiótica verliest. Zodra een slapende cel opnieuw actief wordt, kan de antibióticoabehandeling aanslaan. Er é echter een grote variatie bij cellen vastgesteld: de ene cel wordt al sneller wakker dan de andere. Onderzoekers de VIB-KU Leuven hebben nu enkele targets achterhaald die blotleggen wanneer zo’n slapende cel wakker wordt. VerzuringDe zwakke plek van persistors é daarmee geïdentificeerd. ‘Tijdens de behandeling com antibióticos bouwen persistentes DNA-schade op.’ Se você tiver um DNA-schade repareren tijdens het ontwaken, omdat dit essentieel is voor persistoroverleving’, legt postdocraal onderzoeker Dorien Wilmaerts uit. ‘Wij hebben aangetoond dat het herstel van de DNA-schade aan de basis ligt van de timing van het ontwaken en bijdraagt ​​​​aan het ontstaan ​​van resistentie.’ ‘Die engineen zijn dus een interessant doelwit voor de ontdekking van nieuwe antibacteriële geneesmiddelen.’ Além disso, você também pode encontrar a universidade de Groningen gedaan. De onderzoekers vonden dat extreem tolerante bacteriële cellen een aanzienlijke verzuring aan de binnenkant hadden. De verzuring bleek het belangrijkste doelwit van de antibiótico a uit te schakelen: zo konden de bacteriën dus blijven overleven, ondanks dat ze aan een antibióticabehandeling onderworpen werden. ‘Het tegengaan van het verzuren van bacteriën zou een gestandaardiseerde manier kunnen zijn om bestaande antibióticoumbehandelingen te verbeteren’, zegt professor Jan Michiels, die de leiding had over het onderzoeksteam wek ‘degrinwa ver kurn ‘ken ‘pen antipersistortherapieën binnen handbereik.

READ  Kokosolie zou hét geheim tegen rimpels zijn

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info