Slachtoffer van verkrachting moet hoederecht afstaan ​​​​en kindergeld uitbetalen aan dader: “Hij had me verwittigd voor zijn contacten in justitiewereld” | Buytenland

Een slachtoffer van verkrachting moet het hoederecht over haar dochter afstaan ​​aan de dader en hem ook nog eens kindergeld uitbetalen. De onverklaarbare uitspraak van rechter Jeffrey Cashe zorgt para calcanhar wat ofef in de Amerikaanse staat Louisiana.

Crysta Abelseth (32) tem ação onwaarschijnlijke verhaal bij de lokale tv-zender WBRZ. Ze vertelde er hoe ze op 16-jarige leeftijd verkracht werd door John Barnes (46), een man die toen bijna dubbel zo oud era também zij.

“Hij bood me em 2005 een lift aan, na een avondje met vrienden op restaurant. Em plaats van mij naar huis te brengen, reed hij echter naar zijn wining. Daar heeft hij me in de zetel van zijn woonkamer verkracht”, klonk het.

Tot haar grote ontzetting bleek Abelseth nadien ook zwanger. “Iedereen dacht dat ik een vriendje had, ik ging dus maar mee in dat verhaal”, stelt de vrouw nu.

Lijdensweg

Haar lijdensweg foi echter nog lang niet ten einde. “Vijf jaar na de geboorte van mijn dochter kwam Barnes erachter dat ik misschien wel een kind van hem had. Hij wilde haar kost wat kost van me afnemen en eiste het hoederecht op.”

Een DNA-test wees uit dat Barnes bem degelijk de vader era. “Hij sleepte toen een 50/50-regeling uit de brand, hoewel het kind dus het resultat was van een verkrachting.”

Abelseth zou echter pas em 2015 officieel klacht indienen. “Ik leefde in de veronderstelling dat dat meteen na de feiten moest gebeuren, anders was het te laat. Een traumatherapeut wees me er gelukkig op dat ik tot dertig jaar na mijn achttiende verjaardag de tijd had om naar de rechtbank te stappen.

READ  Overzicht vannacht | Luchtalarm em elke Oekraïense regio, nieuwe burgmeester em Melitopol na ontvoering

Rechter Jeffrey Cashe joga e se transforma em papel em dez zaak. © Facebook

Zware Kater

Het juridische luik liet Abelseth echter conheceu een zware kater achter. “Tot op de dag van vandaag is er in die zaak nooit enig speurwerk verricht. Sterker nog: ik ben nu zelf het hoederecht kwijt omdat ik tegen de afspraken een gsm voor mijn dochter gekocht had.”

Voor de buitenwereld kan de rechter in kwestie niet zuiver op de graat zijn. “Barnes me fez gewaarschuwd dat hij heel wat contacten in de justitiewereld tinha. Ik moest op mijn tellen letten, quero hij zou mijn dochter kunnen opeisen wanneer hij maar wilde. Ik geloofde hem nooit, tot nu iteraard…”

Seksuele meerderjarigheid

Verschilende instanties springen nu voor Abelseth in de bres. Zo veel onrecht kunnen ze niet langer aanzien. “Een verkrachter die het volledige hoederecht over dat kind krijgt en een slachtoffer dat kindergeld en gerechtskosten moet terugbetalen? Gekker moet het niet worden. Hier en zal ik iets aan doen”, disse Stacie Triche da ONG Save Lives.

Volgens juridische waarnemers hoeft niet eens bewezen te worden dat het intieme contact toemming van Abelseth gebeurde. Door het leeftijdsverschil é er sowieso sprake van verkrachting. Seksuele meerderjarigheid ligt in staat Louisiana immers em 17 anos.

“Nog nooit gezien”

“Zo’n flagrante zaak heb ik nog nooit gezien”, disse Sean Cassidy também como advogado da Fundação Contra a Agressão Sexual na Louisiana. “Ele é vrij duidelijk dat hier een misdaad plaatsgevonden heeft. Als gevolg daarvan mag de dader op geen enkele manier hoederecht verwerven over het kind.”

Barnes en rechter Cashe weigeren voorlopig alle commentaar. Abelseth está em beroep gegaan tegen het vonnis, volgende maand krijgt deze onverkwikkelijke zaak een vervolg.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info