Shell koopt toch nog Russische olie, com fikse korting

Jornal de Wall Street Onthulde de deal, die een buitenkansje era voor de multinacional. Volgens “personen met kennis van de deal” betaalde Shell por cuba 28,50 dólares, 26 euros, minder dan de gangbare prijs op de wereldmarkt.

Het in Londen genoteerde oliebedrijf kon dit koopje kennelijk niet weerstaan ​​​​– ook al had het kunnen weten dat de olie uit Rusland kwam, waarmee dus geen zaken meer zou worden gedaan. Volgens Jornal de Wall Street zou Shell de 100.000 ton hebben gekocht via Trafigura Group Pte. Ltd., e também de grandes fabricantes de produtos artesanais em grãos e também de grandes exportadores de produtos russos.

‘Oekraïens bloed’

Het nieuws van de transactie leidde meteen tot een storm van kritiek, uiteraard ook in Oekraïne zelf. “Ruikt die Russische olie niet naar Oekraïens bloed?”, o sarcástico ministro Dmytro Kuleba van Buitenlandse Zaken. Hij deed meteen een beroep “op alle mensen van de wereld die bij zinnen zijn, te eisen dat multinacionais alle zakelijke banden met Rusland verbreken”.

Em het geval van Shell foi dat al gebeurd, althans, die indruk werd gewekt. Em een ​​entrevista conheci de Volkskrant Reageerde Shell-topman Ben van Beurden depois de ter besluit van Shell em todas as joint-ventures com o mamoé russo Gazprom te stappen. “Nós kunnen en willen niet toekijken”, klonk het toen. Pt: “Ons besluit om ons terug te trekken nemen nós conhecemos volle overtuiging. Nós zijn geschokt door de verloren levens in Oekraïne, die het resultat zijn van een zinloze daad van militaire agressie die de Europese veiligheid bedreigt.”

Nog geen dag later werd het nieuws van de koop bekend. Volgens Jornal de Wall Street Zat er een strategie achter de transactie: Shell kocht Russische olie ome een voet tussen deur te krijgen bij de bijbehorende raffinaderijen en petrochemische fabrieken.

Shell reagiu: ‘Winst voor humanitaire hulp’

Shell heeft zaterdagavond bekendgemaakt de winst op goedkoop ingekochte Russische olie te bestemmen para humanitaire hulp aan Oekraïne. Todo o volume é alternado, mesmo que você tenha gevonden, zal het geld dat nog met Russische olie wordt verdiend em een ​​fonds gestopt worden para hulp aan slachtoffers, zo belooft de multinacional.

Em uma única vez no Twitter zegt het energieconcern encontrou ontsteltenis te hebben kennisgenomen van de invasie in Oekraïne. Om die reden wordt de samenwerking com Gazprom opgezegd. Shell benadrukt ook dat constante met overheden wordt gepraat over de gevolgen van de oorlog para marcastofvoorziening. Die kan niet van de ene op de outro dag worden gegarandeerd zonder olie en gas uit Rusland. Daarom é vrijdag de “moeilijke beslissing” genoma een lading ruwe Russische olie te kopen.

“Onze raffinaderijen Produceren benzine and diesel evenals andere producten waar mensen dagelijks op rekenen. Vrachten uit alternatieve bronnen zouden niet op tijd zijn gearriveerd om ontregeling van de marktbevoorrading te voorkomen”.

READ  Spanje regelt korting van 20 centavos por litro de benzina para todas as bebidas

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info