Sebastian (39) vertelt hoe het voelt om apenpokken te hebben: “Twee weken in de hel”

Op 24 de junho começou em Nova York de Pride-festiviteiten. Köhn foi zich bewust van het mogelijke probleem van de apenpokken, en probeerde zich te laten vacinaren, maar dat lukte niet.

“Eu tive três dias de fim de semana com verschillende mannen. Uma semana depois, em 1º de julho, comecei ik me erg moe te voelen. Eu tinha hoge koorts com rillingen en spierpijn, en mijn lymfeklieren waren zo gezwollen dat ze twee centimeter uit mijn keel staken”, vertelt hij. “Ação anterior ik een Covid zelftest: negatief. Toen begon ik apenpokken te vermoeden. Ik sms’te een vriend: ‘Ik zit hier gewoon te wachten tot de uitslag begint’”. “Aanvankelijk era het een stekend, jeukend gevoel. Ik não era nada bom. Er era mij verteld dat leve zou zijn, en ik era een gezonde persoon zonder onderliggende aandoeningen. Maar ik tinha geen idee hoe erg het zou worden.”

LEI OK. A OMS roept noodsituatie uit voor apenpokkenvirus, Van Ranst: “Dit is ernstig, maar wel van een ander kaliber dan corona”

Enkele dagen depois kreeg hij over heel zijn lichaam kleine letsels. “In het begin leken ze op muggenbeten, maar ze ontwikkelden zich tot pukkelige blaren die uiteindelijk openbarstten en dan korsten en een litteken chterlieten. Eu tinha ze op mijn hoofd, op mijn gezicht, mijn armen, mijn benen, mijn voeten, mijn handen, mijn torso, mijn tapete, en vijf alleen al op mijn rechter elleboog. Op het hoogtepunt had ik er meer dan vijftig.” De man had ook koorts, kreeg te maken met netelroos en had op heel wat plaatsen pijn. Enkele dagen eerder tinha hij zich em het ziekenhuis laten testen op apenpokken en Soa’s. Al snel kreeg hij een positief resultat van gonorroe, maar de uitslag van zijn apenpokkentest liet op zich wachten.

READ  Reabertura das escolas e vacinação contra o Corona entre jovens e crianças

(Lees verder onder de tweet)

O conteúdo do seu estado inclui uma rede de mídia social dat cookies wil schrijven of uttlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik schreeuwde het uit”

Köhn beschrijft hoe hij’s nachts niet kon slapen van de pijn en de jeuk. Hij foi alleen en gefrustreerd door de situatie. De kleine letels op en rond zijn anus veranderden in open wonden en de pijn was ondraaglijk, vertelt hij. “Ik schreeuwde het letterlijk uit als ik naar het toilet ging. Zelfs het gebied schoonhouden, zoals mezelf wassen, foi extreem pijnlijk.” Zijn keel begon ook op te zwellen, waardoor hij uiteindelijk naar de spoeddienst moest en antibiótica kreeg.

Uiteindelijk kreeg hij te horen dat hij het apenpokkenvirus tinha. Maar medicatie in handen krijgen, bleek bijna onmogelijk. Hij werd van de ene plek naar de outro gestuurd zonder resultat. Uiteindelijk werd hij toch toegelaten tot een experimentle behandeling. Die bleek aan te slaan. De blaren droogden uit en hij kan opnieuw naar het toilet zonder pijn. Maar Köhn zit nog corcéis isolados. “Ik kan je niet vertellen hoe beu ik mijn appartement ben”, zegt hij.

Maar de man waarschuwt ook. “Ik ben bang dat dit weer een endemische ziekte gaat worden, vooral onder homo’s, também nós dat punt al niet gepasseerd zijn. Ik ben bang dat we er voor altijd mee opgescheept zullen zitten.”

(sg)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info