Satellietbeelden tonen ernst van droogte in Italy: kurkdroge rivier Po ramp voor landbouw | Wetenschap e Planeta

Itália krijgt te maken met de zwaarste droogte sinds jaren. Verschillende rivieren, zoals de Po in het noorden van het land, staan ​​op het laagste peil in meer dan 70 jaar. Satellietbeelden van de Europese ruimteorganisatie ESA tonen de ernst van de situatie.

De foto links wed em junho de 2020 genoma. De afbeelding rechts tont dezelfde plaats, maar dan em junho de 2022. Twee jaar geleden zag de streek er nog weelderig groen uit. Dit jaar primeert de dorheid. O satélite da ESA tont dat waterpeil de Langste rivier de Italië historisch laag staat.

BEKIJK OOK. Laagste peil in 70 jaar van Italiës langste rivier legt scheepswrak uit WOII blot

Landbouw

Italiano boeren vrezen het ergste. Het peil van de Po daalde zo laag dat er zout water in the rivierbedding sijpelde aan de monding van de Adriatische Zee. Een derde van de Italiaanse landbouwproductie dreigt verloren te gaan.

Het waterpeil van de Po – o strroomt van de Alpen no oeste naar Venetië no oosten – staat maar liefst 80 procent lager dan gewoonlijk bij de start van de zomer. Dat komt vooral omdat het in de lente weinig heeft geregend. Bovendien viel er weinig sneeuw in de bergen vorige winter, waardoor de toevoer van smeltwater sneller dan gebruikelijk kwam stil te liggen. Een deel van het water gaat ook verloren door slecht onderhouden leidingen na Itália.

© AFP

Noodtoest

Em vijf noordelijke regio’s heeft de regering van Mario Draghi vorige semana de noodtoestand uitgeroepen. Het gaat om Piemonte, Lombardije, Veneto, Emilia-Romagna e Friuli-Venezia Giulia.

De noodtoestand in de vallei van de Po é van kracht em 31 de dezembro de 2022. Roma pesa 36,5 miljoen euros ter beschikking van de regio’s gesteld. Dat geld moet onde meer dienen om het leidingenstelsel te moderniseren, waterputten te renoveren en kleine stuwdammen te bouwen.

Verona en Pisa perken gebruik van drinkwater em

De droogtecrisis na Itália noopt de steden Verona en Pisa tot inperkingen van het drinkwatergebruik.

Em Verona gaat dat het verst: tot 31 Augustus mag drinkwater tussen 6 en 21 uur enkel gebruikt worden om te koken, voor persoonlijke hygiëne en om te poetsen. Auto’s wassen, zwembaden vullen en tuinen en sportvelden besproeien mag enkel’s nachts, maar dan nog vraagt ​​​​het stadsbestuur om daarvan af te zien. Bij overtredingen kunnen boetes tot 500 euro worden opgelegd.

Em Pisa, em 11 de julho, o gelijkaardige regels: drinkwater mag enkel in het huishouden gebruikt worden. En in verschillende gemeentes, vooral in het noorden, moeten de bewoners al wekenlang water sparen en worden tankwagens gebruikt om waterreservoirs aan te vullen.

Na tragédia em Alpen: klimaatopwarming slaat hard toe dan ooit in Italië. “Natuur wordt vernietigd door ons krankzinnig gedrag” (+)

Extreme hitte, bosbranden en droogte: wie straks naar het zuiden vertrekt, houdt hier best rekening mee (+)AFP

© AFP

AFP

© AFP

AFP

© AFP

AFP

© AFP

AFP

© AFP

AFP

© AFP

READ  Wetenschappers identificeren mogelijk process dat MS veroorzaakt na onderzoek met tweelingen | Medisch

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info