San Francisco roept ‘rampenplan’ uit para apenpokken

Em de stad waar de lgtbi-gemeenschap ooit hard werd getroffen door hiv, ontstaat nu alarm over apenpokken. Mensen smeken om vacinas die er niet zijn.

De burgmeester van San Francisco heeft de lokale noodtoestand uitgeroepen vanwege de apenpokken. Die gaat em op maio 1 augustus. De stad wil meer personeel oproepen om de uitbraak onder controle te krijgen, e ook grotere budgetten vrijmaken. Sluitingen, zoals for het coronavirus, staan ​​niet op de agenda. Burgemeester London Breed deed ook een opvallende oproep om ‘snel vacins naar San Francisco’ te krijgen. ‘Nós exprimimos desproportioneel getroffen’, klinkt het. “Isso é een volksgezondheidscrisis.”

Dat alles speelt in op de onrust en frustratie bij de lgbt-gemeenschap, en vooral homoseksuele mannen. Velen willen graag een vaccin tegen apenpokken, maar die zijn amper te krijgen. Volgens Breed heeft de stad 35.000 vacinas nodig om kwetsbare groepen te beschermen, maar kreeg het er nog geen 9.000. Mensen staan ​​​​lang in de rij om de schaarse spuitjes te krijgen.

Vírus geral em afvalwater

Op dit moment zijn er in San Francisco ‘maar’ 281 gevallen gedetecteerd, maar het virus wordt all overal teruggevonden in het afvalwater. Dat wijst op een bredere verspreiding van nog niet gediagnosticeerde gevallen. Em VS zijn er op dit moment 4.600 gevallen en de curve gaat steil omhoog. Ook New York noemde de apenpokken zopas een ‘nakende dreiging’, waardoor het sneller kan aankloppen bij de federale regering om noodsteun.

De situatie roept bij veel Amerikanen pijnlijke herinneringen ou aan de jaren tachtig, toen hiv rondwaarde en de autoriten de situação lieten beijen. Homoseksuelen bestormden toen televisiestudio’s en ketenden zich vasta aan beursgebouwen om meer medische zorg af te dwingen.

READ  Meld je aan voor de werkgroep Herziening standpunt vitamina D

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info