Salman Rushdie vlak voor toespraak neergestoken em Nova York: schrijver está “in leven”, zegt gouverneur

Volgens meerdere ooggetuigen liep een man rond 10.45 uur lokale tijd naar Rushdie toe toe toen die zich net tinha neergeet em een ​​stoel en werd por orgesteld aan het public por hij zijn toespraak zou geven. Hij stak hem neer, waarna Rushdie op de grond viel.

© AP

De auteur werd eerst verzorgd op het pódio. Enkele toegesnelde mensen hielden zijn benen in de lucht, zo is te zien op beelden. Vervolgens werd hij conheceu een helicóptero naar het ziekenhuis gebracht. Volgens gouverneur Hochul é de schrijver nog in leven. O gerente de Zijn, Andrew Wylie, esteve na mídia americana com a palavra Rushdie geopereerd. Meer informatie heeft hij ook nog niet. Ook de man die Rushdie introduzido werd aangevallen, hij zou een lichte hoofdwonde opgelopen hebben.

Volgens Rita Landman, een dokteres die in het public zat, diende de verdachte Rushdie meerdere messteken toe, onde meer in de nek. “Er lag een plas bloed onder hem”, zegt ze aan O jornal New York Times. Mensen zeiden: hij heeft een hartslag, hij heeft een hartslag.” De politie van New York bevestigde het incidente en zei in een statement dat Rushdie éen keer in de nek gestoken werd. Een van jornalista Imprensa associada heeft het daarentegen sobre tien tot vijftien messteken.

De verdachte kon opgepakt worden door een politieagent die ter plaatse era om het evenement in goede banen te leiden. Sobre a identidade do motivo, van de man is nog niets geweten.

Paniek

Em onderstaande beelden é te zien hoe er paniek uitbrak in de aula na het incidente. Volgens Elisabeth Healey, een 75-jarige vrouw die in het publiek zat, foi er maar én dader. “Hij estava em het zwart gekleed”, zegt ze em O jornal New York Times. “Hij tinha een zwart los gewaad aan. Hij liep heel snel naar Rushdie toe.”

(lees verder onder de video)

O conteúdo do seu estado inclui uma rede de mídia social dat cookies wil schrijven of uttlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een wordvoerder van het instituut reageerde erg kort. “Nós encontramos hier een noodsituatie. Meer informatie kan ik niet geven.” De honderden aanwezigen in de zaal werden naar buiten geleid na het incidente. Zij getuigden hoe eenvoudig het was voor de dader om aan het podium te geraken. “Dat iemand zo dichtbij kon komen zonder de minste tussenkomst, dat vind ik angstaanjagend”, zei John Bulette (85).

Duivelsverzen

De Brits-Indische schrijver é tudo o que você precisa para ir de vrijheid van meningsuiting. Toen hij em 1988 de romano De duivelsverzen schreef, lokte dat enorm veel controverso uit. Het boek werd verboden in Iran omdat veel fundamentele moslims het heiligschennis vonden hoe of profeet Mohammed in de roman iemand is die bezwijkt for aardse genoegens.

Een jaar later sprak de toenmalige Iraanse leider Ayatollah Khomeini een fatwa uit over Rushdie, wat betekent dat hij oprieep tot diens dood. Er werd zelfs een somes van 3 miljoen dollar beofd aan wie Rushdie zou vermoorden. No periode vonden onder meer in Egypte, Paquistão e India geowelddadige protesten plaats en bij bijeenkomsten over de hele werd werd het boek door moslimgemeenschappen verbrand.

Rushdie mais daardoor tem onderduiken. Ook daarna genoot hij nog vele jaren van politiebescherming. Na het overlijden van Khomenei heeft de Iraanse registrando fatwa ingetrokken, maar de haat tegenover Rushdie is nooit helemaal weggeëbd in het land. Religieuze groeperingen hebben nog steeds beningen openstaan ​​​​voor wie hem om het leven brengt.

Desde 2016, toen hij ook de Amerikaanse nationaliteit kreeg, wont Rushdie na cidade de Nova York.

Reações de Geschokte

Er wordt geschokt gereageerd op het incidente, in de literaire wereld en daarbuiten. “Geweld tegen een auteur is onaanvaardbaar en de aanval op Salman Rushdie net voor zijn lezing is verachtelijk”, disse o ministro de Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) no Twitter.” samenlevingen toe vooruit te gaan. Nós staanachter hem en zijn familie.”

Salman Rushdie.

Salman Rushdie. © IMAGEGLOBE

READ  Amigos na China gecensureerd: verwijzingen naar lesbisch stel geschrapt | televisão

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info