S10 é a porta naar de finale, deze negen landen ook | NU

De Nederlandse Songfestival-inzending S10 werd het langst in spanning gehouden. Este foi o último finalista e teve a última metade do final. Deze negen landen wisten zich ook te plaatsen for finale van zaterdag.

Armênia – Rosa Linn – Foto

Armênia heeft de afgelopen editie van het Junior Songfestival gewonnen en zangeres Rosa Linn hoopt hetzelfde te bereiken com haar nummer Foto. Het liedje gaat over het vergeten van een liefde en hoe moeilijk dat soms kan zijn.

Griekenland – Amanda Tenfjord – Morrer Juntos

Amanda Tenfjord (foto) trabalhou em todos os keihard aan haar muzikale carrière, ze studeert ook medicijnen. Em haar lied zingt ze over een liefde die zo sterk é dat je gek van elkaar wordt en absoluut niet zonder elkaar kan.

IJsland – Systur – Meo Haekkandi Sol

Zussen Sigga, Beta e Elín treden al van jongs aan samen op in hebben in IJsland een grote hit gescoord met het number Não Tem Ninguém. Muzikaliteit zit in family: hun vader scoorde in jaren tachtig een hit in het Verenigd Koninkrijk en moeder Ellen is ook een zangeres. Broer Eythor toca a bateria tijdens het optreden van zijn zussen. O número gaat sobre o momento dat de seizoenen em IJsland weer meer licht brengen.

Litouwen – Monika Liu – Sentimentai

Monika Liu wilde al heel lang meedoen aan het Songfestival e dit jaar ging die wens eindelijk in vervulling. Sentimentai gaat over een artiest die in het verleden blijft hangen en is grotendeels gebaseerd op de eigen ervaringen van Liu.

Moldavië – Zdob si Zdub & Fratii Advahov – Trenuletul

Os fãs do Songfestival são Zdob si Zdub & Fratii Advahov e também podem ouvir: o helft van do samenwerking (Zdob si Zdub) faz o twee keer eerder mee aan het Eurovisie Songfestival. Em 2005 foi a banda zelfs de eerste die names Moldavië meedeed aan de muziekwedstrijd. Dit keer hoopt da banda, o vencedor conheceu o número Trenuletul: een mentiu sobre een kleine trein.

READ  Belgische zinksmelterij bouwt 100MWh-accu e gaat energie opslaan bij overschot - IT Pro - Nieuws

Noorwegen – Subwoolfer – Dê a esse lobo uma banana

Maskers, verkleedpartijen en vreemde teksten zijn favorito no Songfestival e dit jaar pakt Noorwegen daarmee uit. De leden van subwoofer willen anoniem blijven en zeggen dat ze niet uit Noorwegen komen, maar van de maan.

Oekraïne – Orquestra Kalush – Stefania

A Orquestra Kalush foi eigenlijk niet de keuze van het Oekraïense volk: de band werd tweede in de nationale finale. Maar doordat winnares Alina Pash op de Krim foi geweest en zich niet had gehouden aan de Oekraïense regels voor een bezoek aan de door Rusland geannexeerde regio, moest zij worden vervangen.

Portugal – MARO – Saudade, Saudade

MARO heeft er al een hele muzikale carrière op zitten: de zangeres heeft muziek gestudeerd en verhuisde naar Los Angeles, waar ze in éen jaar tijd zes albums uitbracht. Os aniversariantes no programa de voo de Jessie J e ele também conheceram o vencedor do Grammy Jacob Collier. Op het Songfestival-podium combinador ze Engels en Portugees.

Zwitserland – Marius Bear – Meninos Choram

Marius Bear foi eigenlijk van plan de bouw in te gaan, maar besloot em 2016 om zich toch te gaan concentreren op muziek. Hij toerde als straatmuzikant door Zwitserland en Duitsland in de hoop door te breken. Tijdens een optreden op een festival werd hij door een Amerikaanse produtor ontdekt en zo werd zijn muziekcarrière ineens een stuk serieuzer.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info