Russische soldaat (21) pleit schuldig aan moord op ongewapende Oekraïense burger

Een Russische soldaat die in Oekraïne terechtstaat voor oorlogsmisdaden, heeft schuldig gepleit aan de moord op een ongewapende burger. Hij erkent de feiten waarvan hij wordt beschuldigd. Het gaat om het proces rond oorlogsmisdaden sinds de Russische invasie in Oekraïne.

mtmBron: BBC Notícias

Vadim Shishimarin, e een 21 jarige soldaat uit het Siberische Irkoetsk, zou no antigo dagen van de Russische invasie em Oekraïne een kalasjnikov e ongewapende burger hebben doodgeschoten. A oferta foi feita een 62-jarige fietser a um telefonere toen hij de Russische troepen passeerde. Shishimarin kreeg volgens de Oekraïense aanklagers van hogerhand de opdracht om de man te doden “om te voorkomen dat hij de locatie van de Russen zou prijsgeven aan de Oekraïense verdedigers”.

Hoe Shishimarin werd opgepakt en welk bewijsmateriaal de Oekraïners tegen hem hebben, is niet bekend. De soldaat pleitte woensdag, tijdens een voorlopige hoorzitting em Oekraïense hoofdstad Kiev, schuldig. Op de vraag de hij “zonder voorbehoud” de volledige tenlastelegging erkent, com inbegrip de beschuldingen van oorlogsmisdaden en moord, antwoordde Shishimarin “ja”. Hij riskeert levenslang. Semana Volgende komt de rechtbank opnieuw bijeen.

11.000 zakens

De Oekraïense hoofdaanklager Irina Venediktova zegt op dit moment 11.000 zaken te onderzoeken en al veertig verdachten te hebben aangewezen. Donderdag começou o processo tegen twee Russische militairen die raketten zouden hebben afgevuurd op civiele infrastructuur in de regio Charkiv.

Het proces tegen Shishimarin é volgens Venediktova van groot symbolisch belang. “Het is een duidelijk signaal dat de daders van misdaden in Oekraïne veranwoordelijk zullen worden gehouden”, klinkt het.

READ  Prisão perpétua pelo massacre da US Capital Gazette | No exterior

Eerder op de dag zei het Kremlin dat het geen informatie had over de zaak van de soldaat, maar beschuldigde het Kiev van het verzinnen van dergelijke beschuldigingen. Eerder ontkende Rusland al dat zijn soldaten em Oekraïne doelbewust hambúrgueres aanvallen.

© AP

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info