Russische regering zoekt maatregelen tegen sterke roebel | Buytenland

A Rússia é considerada om een ​​deel van zijn begroting “op te offeren” om in te grijpen op de valutamarkt en zijn munt, de roebel, te verzwakken. Dat heeft de Russische minister van Financiën verklaard. De roebel bevindt zich op zijn hoogste niveau sinds 2015.

Voor de Russische inval em Oekraïne foi een dollar meer e 80 roebel waard, vandaag nog maar 52 roebel. A situação é er gekomen door de maatregelen die Moskou genoman heef om de Russische economie te beschermen tegen de westerse sancties en door de daling van de import. Een sterke roebel zet de Russische regering evenwel onder druk, omdat die de export ondermijnt.

“De koers van de roebel é van levensbelang para os exportadores. Wij hebben binnen de regering dus bestlist om volgende week for volgende week for the bestuderen”, também o ministro das Finanças Anton Siluanov tijdens een forum met vertewerkendwoor.

Inkomsten uit olie en gas

O ministro gaf aan dat de regering “Bereid is om een ​​deel van de begroting op te offeren, door overtollige inkomsten uit olie en gas te gebruiken om in te grijpen op de valutamarkt” en de roebel in bedwang te houden.
Concreet zou het daarbij gaan over het aankopen van valuta uit “vriendelijke” landen — die Moskou geen sancties opgelegd hebben na de Russische inval in Oekraïne — om de roebel te verzwakken ten opmunzinchte van euro.

“Ik zie dat als de ultieme maatregel bij de zware artillerie”, aldus Siluanov, o benadrukte dat er nog geen finale beslissing genoma é. Ministro van Economische Ontwikkeling Maxime Rechetnikov gaf woensdag alvast openlijk kritiek op het plan van zijn collega. “Wij zien dit voorstel niet als een oplossing for huidige sittie”, zei hij.

READ  Orka gespot no Sena: “Uiterst zeldzaam” | Dieren

Herbekijk ok: Inflatie stijgt naar 9,65 procent em terra

NAVO nodigt Finland en Zweden officieel uit om lid te worden

Recordinflatie van 9,6 procent: hoogste niveau sinds 1982, voedsel fors duurder

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info