Russische oligarch biedt Oekraïne miljard dólar em ruil voor opheffen sancties tegen hem | Oorlog Oekraïne na Rússia

O oligarca russo Mikhail Fridman (57) zou een miljard dollar (990.000 euro) geboden hebben aan Oekraïne om af the raken van de Westerse sancties die al sinds maart tegen hem van kracht zijn. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant ‘The Wall Street Journal’.

Fridman é o mestre-oprichter do Alfa Bank, o grande banco da Rusland até hoje. Zijn fortuin wordt door zakenblad ‘Forbes’ momenteel geschat op 13,3 miljard dólar de 13,12 miljard euro.

De oligarch zou een miljard dollar van zijn personsoonlijke geld willen overmaken naar een Oekraïense bank die hij mee hielp oprichten. En dat in de hoop dat de Britten hun sancties zouden opheffen tegen hem. Zo zou hij weer zelf kunnen beslissen wat hij waar spendeert en waar hij heen kan gaan.

Banken

Fridman zou volgens Oficiais americanos niet de enige gesanctioneerde oligarch zijn die geld heeft geboden aan het Westen. Ook enkele bedrijven en banken zouden het geprobeerd hebben.

Oekraïne zou geen interesse hebben en wijst erop dat het doel van de sancties het beëindigen van de orlog is. “De sancties worden niet gebruikt om te onderhandelen, het gaat om een ​​principe”, é o horen.

Em het geval van Fridman – die in Oekraïne geboren is – zou presidente Volodymyr Zelensky bem een ​​uitzondering willen feito. Hij moet dan wel de Russische presidente Vladimir Poetin veroordelen, zijn Russische paspoort vernietigen e kritischer zijn sobre Russische invasie van Oekraïne.

Staatsburgerschap

Zelf ontkent Fridman dat hij ooit aan Oekraïne gevraagd heeft om het Oekraïense staatsburgerschap te krijgen. Hij zei eerder ook dat de Russische oligarchen niets kunnen doen om Poetin te overtuigen te stoppen met de invasie. De gesanctioneerde oligarchen zouden daarvoor niet dicht genoeg bij hem staan, volgens een van de oligarchen bij de ‘The Wall Street Journal’.

READ  De onde vem o vírus corona? Cientistas encontram antiguidades no Laos

Topman Lukoil superado em Moskou “na val uit ziekenhuisraam”

Russische staatstelevisie bindt in na Oekraïense successen op slagveld: “Zijn er fouten gemaakt? Ja, waarschijnlijk bem”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info