Russische dierenartsen vliegen duizenden quilômetros om metalen blikje uit mond van ijsbeer te verwijderen

Een time gespecialiseerde dierenartsen uit Moskou é overgevlogen naar een klein Russisch stadje om daar een jonge ijsbeer te helpen. Het die al enkele dagen rond conheceu een metalen blikje dat vastzat em haar tong en leek de bewoners om hulp te vragen.

Inwoners van het afgelegen dorpje Dikson, een van de meest noordelijke bewoonde plekken op aarde, sloegen deze week alarm toen ze een jonge ijsbeer tussen de huizen zagen wandelen. Het dier, dat de naam Monetochka kreeg, tinha een metalen blikje em haar mond. Mais tarde, bleek dat het blikje vastzat em haar tong. Daardoor kon het twee jaar oude dier bijna niet eten en drinken en was erg mager en een beetje gedehydrateerd.

“De beer raakte zo uitgeput door het blikje dat hij naar ons toe kwam en zijn tong uitstak”, vertelde een inwoner. “Maar het was onmogelijk om te helpen zonder de beer te traumatiseren, dus given de mensen het op.”

Een equipe gespecialiseerde dierenartsen van de zoo em Moskou werd ingeschakeld. Zij name het vliegtuigen en vlogen 3.400 km om het dier van het blikje te bevrijden. Met een pijltje konden ze de ijsbeer verdoven en het scherpe object uit haar mond te verwijderen. “De tong is beschadigd, maar zal zeer waarschijnlijk herstellen omdat de onderliggende spieren niet zijn aangetast. De huid aan de oppervlakte é bem beschadigd”, zei dierenarts Mikhail Alshinetsky.

Daarna werd het dier, em um speciale kooi, conheceu um helikopter gettransporterd naar haar natuurlijke habitat enkele tientallen quilômetros verderop. “Nós hebben het dier naar de toendra gebracht en haar opnieuw geïnjecteerd om haar wakker te maken, ‘zei Alshinetsky. De dierenartsen lieten zo’n 50 kilovis to haar achter zodat het dier opnieuw kon aansterken.

© via REUTERS

© via REUTERS

© via REUTERS

© via REUTERS

© via REUTERS

(sg)

READ  O ex-detetive português não acredita na culpa do principal suspeito alemão no caso Madeleine McCann no exterior

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info