Rússia verlaagt rente tijdens noodvergadering om roebel-rally te stoppen | Buytenland

De Russische centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief para derde keer op rij verlaagd. De rentestap volgde op een noodvergadering van de centrale bank die in het teken stand van het afremmen van de sterke opmars van de roebel. Encontrei o renteverlaging hoopt de bank ook de door westerse sancties getroffen Russische economie te ondersteunen.

De centrale bank zou eigenlijk pas over zo’n twee weken een rentebijeenkomst houden, maar kondigde woensdag een noodvergadering aan. Het rentetarief in Rusland ging omlaag van 14 naar 11 procent. O banco pode ser acessado por meio de seu openstaat para verlagingen verde. Em een ​​toelichting maakten de beleidsmakers weinig fundindo van de roebel. Wel meldden ze dat de waardestijging van de munt heeft bijdragen aan een vertraging van de inflatie.

Eind fevereiro werd de rente in Rusland nog ruim verdubbeld, naar 20 procent, om de koersval van de roebel en de hoge inflatie in het land tegen te gaan. De roebel verloor toen maar liefst 40 procent de zijn waarde porta de westerse sancties tegen Rusland na invasão de Oekraïne em 24 de fevereiro.

Hoge olie em gasprijzen

De Russische munt é sindsdien weer flink in waarde gestegen en bereikte het hoogste niveau sinds 2018 ten opzichte van de dollar. Dat komt vooral door of beperkingen die Rusland heeft gesteld op de uitstroom van kapitaal uit het land en of hogere prijzen for olie en gas.

Doordat de olie- en gasexport van Rusland grotendeels é vrijgesteld van sancties, stromen er wekelijks miljarden dollares en euro’s het land binnen. A porta de entrada da Rússia é importada para beperkingen ou para o produto kopen van buitenlandse no verzenden van geld naar het buitenland, é de vraag naar harde valuta’s als de dollar in Rusland vrijwel opgedroogd, waardoor de tenemune de gestebel inte . O presidente Vladimir Poetin subiu de opleving van de roebel ook aangehaald als een dat het land de ongekende western sancties heeft overleefd.

READ  Para outro Natal com medos Corona: Você realmente não pode se armar contra a decepção

De centrale bank wil de economie, die door de sancties afstevent op een scherpe krimp, ook een duwtje in de tapete geven door de leenkosten te verlagen. “De externe omstandigheden voor de Russische economie zijn nog steeds uitdagend, waardoor de economische activiteit aanzienlijk wordt beperkt”, zeiden de beleidsmakers. De risico’s voor de Stabiliteit van het financiële system in het land zijn volgens de bank wel iets afgenomen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info