Rússia vaia vanwege Litouwse blokkade van Kaliningrado: “Dit is een ongeziene schending” | Buytenland

Rusland heeft boos geregeerd op het verbod van Litouwen om goederen naar Kaliningrado door te laten. Het gaat om goederen waar vanwege of invasie van Oekraïne een embargo van of Europese Unie op is gezet, zoals kolen, metaal en bouwmateriaal.

De Litouwse embaixador mais zich veranwoorden op het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij kreeg te horen dat Rússia zijn eigen belangen gaat beschermen als de spoorverbinding niet wordt hersteld.

Kaliningrado é een stuk Russisch grondgebied dat tussen Polen en Litouwen in ligt. Rússia para Kaliningrad van goederen door e spoorwegverbinding morrer via Litouwen loopt. Een deel van die goederen wordt sinds zaterdag dus tegengehouden door Litouwen. De gouverneur van Kaliningrad schat dat het gaat om de helft van alle spullen die per trein worden geleverd.

“Isso é nooit eerder gezien, het is een schending van alles”, zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov vaia tegen verslagevers. “Nós dat als een ilegale stap en nemen het erg serieus. Nós ganhámos o calcanhar e vamos analisá-lo wat onze reactie wordt.”

Rusland eist dat Litouwen de beperkingen onmiddellijk opheft en dreigt maandag om weerwoord te bieden aan de “vijandige” vergeldingsmaatregelen op de doorvoer van bepaalde goederen langs Litouwen naar Kaliningrado. Kaliningrado é um enclave estratégico e militar, um enclave de Kusten van de Baltische Zee. De enclave é gescheiden van de rest van het Russische grondgebied en grenst uitsluitend aan EU- en NAVO-lidstaten.

“Verkeerde informatie”

Litouwen spreekt de “verkeerde informatie door de Russische autoriten”. Isso é “niet voor het eerst”, zegt buitenlandminister Gabrielis Landsbergis. Zijn land voert volgens hem slechts de Europese sancties uit die vrijdag van kracht zijn geworden.

READ  E-mails hooggerechtshof kwamen in verkeerde mailbox waardoor chatapp Telegram nu geblokkeerd está no Brasil | Tecnologia

Voor ongeveer de helft van de goederen die door Litouwen naar Kaliningrad gaan, gelden EU-sancties, zegt Landsbergis. Maar voor sommige goederen, zoals olieproducten, gaan de strafmaatregelen pas over enige tijd in.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info