‘Rússia lijdt serieuze verliezen em Severodonetsk’

Oekraïne heeft naar eigen zeggen twintig procent heroverd van het Grondgebied rond Severodonetsk. Daarmee zou alweer de helft van de stad em Oekraïense handen zijn.

De bewering dat Oekraïne weer terrein heeft gewonnen, komt van de leider van de regio, Serhiy Hajdaj. “A Rússia tinha het grootste deel van de stad in handen”, zei hij vandaag. ‘Maar onze troepen hebben hen kunnen terugdrijven en ze lijden serieuze verliezen.’

Hajdaj deed zijn uitspraken op de Oekraïense television. ‘Ze vernielen alles met artillerie, hun luchtmacht, mortieren en tanks. Maar zodra we genoeg westerse wapens hebben, drijven we hen terug. En gelo de mim: ze zullen weglopen. Maar het problem is that die er nog niet zijn en dat zou de hele situatie kunnen veranderen.’

De situatie in de regio blijft volgens Hajdaj ‘moeilijk’, omdat Rusland alles op de regio concentreert en Severodonetsk een nieuw strijdpunt lijkt te worden.

A avaliação de Hajdaj kwam é um vraag de um ministério britânico de defesa de sua história na Rússia ao longo de duas semanas da região onde você controla. Die hadden dat voorspeld.

‘Twee weken é completo na realidade’, reageerde Hajdaj. Intussen gaan de straatgevechten wel voort waar bij de Oekraïeners proberen ‘de vijand terug te drijven.’ Volgens Hajdaj bombardeert Rusland ook bruggen in de buurt zodat Oekraïne er niet in zou slagen om zijn posities te versterken.

Franse jornalista omgekomen em Severodonetsk

‘Ze hebben vooral schrik dat het succes van onze verdediging zou toenemen en dat zou gebeuren als de toelevering van wapens en dergelijke zou toenemen’, zei Hajdaj.

READ  Um ministro alemão descreve a situação da Corona como mais preocupante do que nunca no exterior

Vrijdag hadden de Russische troepen geprobeerd om de Oekraïense troepen te omsingelen. Volgens Oekraïne foi dat ondanks negen aanvallen gedurende voorbije 24 uur niet geslaagd.

Die dag werden em Hirske, dertig quilômetro dez zuiden van Severodonetsk wel nog drie mensen gedood, onder wie een vrouw en haar kind. De situatie blijft in de stad bijzonder moeilijk, omdat het niet mogelijk is om humanitaire hulp aan te leveen.

Todos começaram a invadir a Rússia em 24 de fevereiro de 2018, quando ele chegou ao controle de Severodonetsk. A cidade também é hoofdstad van de provincie Loehansk strategisch bijzonder belangrijk.

Een woordvoerder van de Oekraïense presidente Volodomir Zelenski vermoedt dat de oorlog nog minimaal twee tot zes maanden zal duren. Mykhailo Podoliak baseert zich bij die uitspraak op het antal wapens dat beide landen nog voorhanden hebben.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info