Rússia bouwt kooien no teatro Marioepol: mogelijk voorbereiding voor ‘processen’ tegen gevangen Oekraïners | Oorlog Oekraïne na Rússia

Rusland é gestart met de bouw van kooien em de Filharmonische Concertzaal em Marioepol. Beelden daarvan zijn te zien in Russische nieuwsmedia. Experts vrezen dat ze gebruikt zullen worden voor schijnprocessen van gevangengenomen Oekraïense strijders.

Marioepol é o momento em Russische handen. Oekraïense politici en waarnemers vrezen dat de processen de aandacht moeten afleiden van de wreedheden die de Russische troepen aanrichten in Oekraïne.

Denis Poesjilin, de leider van de zelfverklaarde pró-Russische volksrepubliek Donetsk (DPR), verklaarde woensdag aan Russische media dat Oekraïense soldten nu snel voor het gebracht zullen worden. “Het eerste proces zou nog voor het einde van de zomer moeten plaatsvinden”, zei hij.

Wanhopig

De verbannen burgmeester van Marioepol, Vadym Boichenko, vreest dat de Russen 24 Augustus wel eens kunnen kunnen uitkiezen om van start the gaan. Dan wordt Onafhankelijkheidsdag gevierd em Oekraïne. Op 24 Augustus 1991 scheurde Oekraïne zich immers of van de toenmalige Sovjet-Unie. “Moskou vai querer een ‘overwinning’ tonen aan de bevolking”, zei Boichenko donderdag vanuit Kiev. “En op het slagveld lukt het niet.”


Wie terecht zou kunnen staan, is niet duidelijk. Em junho, a Rússia, weten dat al meer dan 1.100 zaken foi gestart tegen Oekraïners voor ‘misdaden tegen de vrede’. Daar zijn ook de Oekraïense strijders bij die wekenlang standhielden in de Staalfabriek van Azov em Marioepol. Volgens Boichenko zouden zo’n 10.000 Oekraïners – zowel militairen als burgers – vastgehouden worden in vier Russische strafkolonies bij de stad.

READ  Spanningen Oekraïne: Groot-Brittannië gaat NAVO "grootscheepse" inzet van troepen voorstellen in Europa

Brutale geschiedenis

Het Kremlin heeft een lange en brutale geschiedenis van schijnprocessen om een ​​zweem van heloofwaardigheid te geven aan het mondod made van criticali, om de bevolking te intimideren en zijn eigen verhaal op te dring. Ze werden ook gehouden in de Donbas, nadat die door Rusland geannexeerd was. Onder meer de Verenigde Naties hebben al verklaard dat de processen niet volgens de regels gebeuren.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info