Rusland valt opnieuw Oekraïense hoofdstad Kiev aan: verschillende explosies in wijk in Kiev, anval op wapenfabriek | Oorlog Oekraïne na Rússia

De Oekraïense hoofdstad Kiev ligt onder vuur bijeen nieuwe Russische aanval, aldus officiële bronnen. Er waren verschillende explosies in the wijk Darnytsia, maakte burgmeester Vitali Klitsjko vandaag bekend via Telegram. Ook een Oekraïense militaire fabriek em een ​​van de buitenwijken van de hoofdstad é onde vuur genoman, bevestigen zowel Oekraïense als Russische bronnen. Bij de anval em Kiev viel een dode en raakten meerdere mensen gewond, meldde burgmeester Klitsjko op de lokale tv.

Lees alles over de oorlog em Oekraïne em no dossiê.

Een jornalista van het Franse persbureau AFP stelde de aanval op de wapenfabriek zaterdagochtend vast. Er zouden tanks worden geproduceerd. Een groot aantal agent é ter a melhor maneira de se conectar.

Bij de anval em Kiev viel een dode en raakten meerdere mensen gewond, meldde burgmeester Klitsjko op de lokale tv. Volgens hem vechten artsen voor de levens van de gewonden. “Kiev is en blijft een doelwit van de agressor”, aldus de burgmeester.

Het Russian ministerie van Defensie bevestigde zaterdag “aanvallen met precisiewapens voor de Lange afstand” ou wapenfabriek em Kiev e reparatiewerkplaatsen em Mikolajiv te hebben uitgevoerd. Volgens woordvoerder Igor Konasjenkov zijn daarbij zestien vijandelijke doelen getroffen, waaronder magazijnen, wapenopslagbases e wapenfabrieken.

Ook de wijk Darnytsia werd onder vuur genoman. Die ligt in het zuidoosten van de metropool. Er foi aanvankelijk geen informatie sobre mogelijke slachtoffers. Reddingswerkers zijn ter plaatse, luidt het.

Klitsjko vroeg de bevolking om het luchtalarm van de autoriten niet te negeren. In de hoofdstad zijn er verschillende keren per dag luchtalarmen. De burgmeester riep de bevolking op te schuilen en een veilig onderkomen te zoeken.

READ  Guardas do exército holandês presos após tentarem espalhar boatos

Dat aconselha werd opgevolgd, zo merkt jornalista Arnaud De Decker op, die zich in het centrum van Kiev bevindt: “Normaal is deze plek vol met mensen, zeker op een zaterdag, maar nu is het heel rustig.”

Repórteres

Moskou heeft onlangs gedreigd conheceu aanvallen op commandocentra em Kiev, nadat het Oekraïense leger Russisch grondgebied zou hebben beschoten. Volgens onbevestigde berichten in Oekraïne waren er ook opnieuw explosies in het west van het land, in de regio van Lviv.

Na het zinken van het Russische oorlogsschip Moskva – dat volgens Oekraïne werd getroffen door eigen raketten – zei Kiev te beseffen dat er represailles van Moskou zouden volgen. Eerder vrijdag é todo o fabriek do Neptuneraketten maakt em buurt van Kiev getroffen door een Russische raketaanval. Kiev bereidt zich voor op nieuwe aanvallen op de hoofdstad, klonk het toen. “Nós zijn er klaar voor en we zullen ons er tegen verzetten.”

Olhar: REPORTAGEM. Na versão completa de Gostomel, não há Andrej afscheid van zijn verkoolde vriend Vladimir en… ziet hij zijn leeuw terug (+)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info