Rusland geeft nieuwe getuigenis vrij over laatste uren Hitler: “Zijn handen trilden. Het was me duidelijk dat hij definitief besloten had om zelfmoord te plegen” | Buytenland

De Russische veiligheidsdienst FSB – de opvolger van de KGB – nooit eerder gepubliceerde archiefdocumenten vrijgegeven die meer vertellen over de laatste uren van Adolf Hitler. Het gaat om een ​​getuigenis van de persoonlijke piloot van de Führer, Hans Baur.


Koen Van De Sype


Última atualização:
11:57


Bron:
FSB, RIA Novosti, TASS

De documenten uit een onderzoeksdossier rond Hans Baur, dat lag opgeslagen in the Centraal Archief van de FSB van Rusland. Het gaat om een ​​autobiografia in het duits en een getuigenis die de piloot em dezembro de 1945 aflegde tijdens een verhoor door het Russische NKVD, de voorloper van de KGB.

Zelfs Hitlers dichtste vertrouwelingen, die tijdens zijn laatste dagen bij hem waren in the ondergrondse bunker van de Rijkskanselarij em Berlijn, wisten tot net para zijn dood niet het uiteindelijke doel deel van de.

Verwilderd

A partir de 30 de abril ([1945dagvanHitlersdoodvermelho) in de loop van de middag ontbood hij me, samen met mijn adjudant, kolonel Betz”, getuigde Hans Baur, volumes de vrijgegeven documenten. “Nós ontmoetten elkaar in de gang en hij leidde me naar zijn kamer. Hij schudde mijn hand en zei: ‘Baur, ik wil afscheid nemen van je en ik wil je bedanken voor alle jaren van trouwe dienst.’ Hij zag er erg oud en verwilderd uit. Zijn handen trilden. Het was me duidelijk dat hij definitief besloten had om zelfmoord te plegen.”

Um documento reuniu informações sobre o toen al gearresteerde Hans Baur. Ele data de 13 de dezembro de 1945. © FSB

Hitler vertelde Baur dat hij hem zijn favorito schilderij als aandenken wilde schenken. Ele foi een portret van koning Frederik de Grote van Pruisen, van de hand van Rembrandt, dat in zijn kamer hing.

Baur probeerde Hitler er naar eigen zeggen nog van te weerhouden om zelfmoord te plegen, omdat alles dan “binnen een paar uur in elkaar zou stuiken”. Zonder resultaat, echter. “Mijn soldaten kunnen en willen het niet meer volhouden. Ik kan het niet meer aan”, antwoordde Hitler.

De bunker waar Hitler verscholen zat op het einde van zijn leven.  Além disso, o escritório da portaria de Frederik de Grote.

De bunker waar Hitler verscholen zat op het einde van zijn leven. Além disso, o escritório da portaria de Frederik de Grote. © EPA

De Führer gaf ook aan dat de Russen al op de Potsdamer Platz waren en dat ze de opdracht hadden gekregen om hem levend te vangen, naar verluidt met behulp van slaapgas. Hij voegde eraan toe dat hij opdracht had gegeven om zijn lijk en dat van zijn vrouw Eva Braun te verbranden, omdat hij bang era dat ze voor de show opgehangen zouden worden. Net zoals het lijk van Benito Mussolini – de leider van fascistisch Italië – ondersteboven foi aberto aan een portaalbalk van een benzinestation em Milaan, net na zijn executie em 28 de abril de 1945.

Grafsteen

Volgens Hitler zou op zijn grafsteen geschreven moeten worden dat hij “het slachtoffer” werd “van zijn generaals”. Dat waren meteen de laatste worden die hij tegen Baur zei. “Betz en ik schudden stilletjes de hand van Hitler en vertrokken”, voegde de piloot er in zijn getuigenis aan toe.

Na de ontmoeting conheceu Hitler vertrokken Baur em Betz om papieren te vernietigen en zich klaar te maken om te vluchten uit de Rijkskanselarij. Toen hij enkele uren mais tarde terugkeerde naar de bunker om het beloofde portret op te halen, zag hij aan de voorkant van de privékamers rook hangen.

Eva Braun e Adolf Hitler em suas terras de Berghof, seu ditador de Duitse em sua época de Duitsland.

Eva Braun e Adolf Hitler em suas terras de Berghof, seu ditador de Duitse em sua época de Duitsland. © AP

“Verschillende bewakers van de SS liepen opgewonden op en neer”, aldus Baur. Ik vroeg: ‘É het allemaal voorbij?’ ‘Já.’ “Waar zijn de lijken?” ‘In de tuin van de keizerlijke kanselarij.’

“Extreem geschokt”

Baur zei “extreem geschokt” te zijn door wat er gebeurd was. “Toen ik afscheid nam van Hitler, foi ele entre 18 e 19 anos. Toen ik terugkeerde moet het rond 21 uur geweest zijn”, herinnerde hij zich nog.

Adolf Hitler e Eva Braun pleegden em 30 de abril de 1945 zelfmoord. Een dag eerder waren ze nog getrouwd. Ze name allebei kaliumcianeto em. Hitler schoot zichzelf ook nog eens door het hoofd.

Uma foto de Hitler em Braun em 1933.

Uma foto de Hitler em Braun em 1933. © Arquivo da História Mundial

Hun verkoolde lichamen werden op 13 mei 1945 ontdekt in the tuin van de Rijkskanselarij door leden van de Sovjet-Russische contraspionage (SMERSJ), zo fundida de FSB. “De authenticiteit werd bevestigd door talrijke forensische medische onderzoeken”, clique aqui.

Geamputeerd

Baur zelf vluchtte na de dood van Hitler in de richting van de frontlinie van de westelijke geallieerden. Tijdens zijn vlucht werd hij em het sido geschoten en gevangengenomen door de Sovjets. Uiteindelijk mais zijn sido geamputeerd worden. Aqui você pode ver o que há de novo em West-Duitsland. Hij stierf em 1993 op 95-jarige leftijd.

Beeldbiografia tont de ondergang van Adolf Hitler heel gewoon foto para foto (+)

READ  Rússia e tintas eletrônicas com 50 procent stijgen, ondaks Europese handelsbeperkingen | Oorlog Oekraïne na Rússia

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info