Rottende lijken, besmet drinkwater: In Marioepol dreigt een cholera-uitbraak

Cholera-uitbraken komen nog altijd voor, vaak na een ramp zoals een overstroming of aardbeving. A rampa em Marieopol é dat de Russen ten koste van alles de stad in handen wilden krijgen. Ele é volledig kapot geschoten, inclusief de infrastructuur die de stad van schoon water moet voorzien.

Vista quente

Het zijn omstandigheden waar de cholerabacterie zich makkelijk kan verspreiden. In de stad zijn hygiënische omstandigheden slecht. De doden liggen nog altijd op straat en onder het puin. Rioolwater wordt niet goed afgevoerd.

Volgens de VN mengt het afvalwater zich zelfs met het drinkwater. Nu het warmer wordt en de zomer in aantocht is, nemen de zorgen verder toe.

oq é cólera

Cholera wordt veroorzaakt door een bacterie en je krijgt het binnen via besmet water of voedsel. Ook door in besmet water te zwemmen kan je ziek worden.

De incubatietijd bedraagt ​​​​gemiddeld een dag of twee. Je krijgt vervolgens last van diarree, zo dun als water dat een lichte geelgroene kleur heeft. Als je gezond bent knap je gelukkig vaak snel weer op.

Als je het flink te pakken hebt verlies je door de diarree in korte tijd snel veel vocht. Je droogt uit en je kan dan zelfs je bewustzijn verliezen de doodgaan. Belangrijk é om voldoende vocht binnen te krijgen, maar als je op een plek bent zonder schoon drinkwater lukt dat niet.

Código da estrada

Sinds begin deze maand zijn Oekraïense autoriten alert op een mogelijke uitbraak. Enkele verdachte gevallen worden onderzocht, maar het is lastig om goed hoogte te krijgen van de situatie in de stad, nu Russische militairen door de straten lopen.

READ  Rim de porco geneticamente modificado transplantado para humano pela primeira vez ... - Dagblad Suriname

“Het risico op cholera is zeer hoog, het is code rood”, zei een advisor van de burgemester van Marioepol eerder deze week tegen ABC noticias.

O ministério britânico de defesa foi feito por meio de zorg. “Rusland krijgt het niet voor elkaar om basisvoorzieningen op te zetten voor de bevolking.” Eerder al, em abril, waarschuwde de wereldgezondheidsorganisatie WHO al voor een cholera-uitbraak.

Vacina

Er é een vaccin tegen cholera. Het is eigenlijk een reisvaccin, voor als je op vakantie gaat naar landen waar de hygiëne niet goed op orde is. Er zijn drie vacinas op de markt. Een daarvan wordt gemaakt door een bedrijf in Zweden, waar de Nederlandse Janet Hoogstraate de leiding heeft.

Volgens haar é a vacina eficaz em zou het zeker kunnen helpen bijeen eventuele uitbraak in Marioepol.

“Nós zijn aan het kijken naar wat de mogelijkheden zijn om te helpen”, zegt Hoogstraate tegen RTL Nieuws. “We hebben dit al eens eerder gedaan. Na de aardbeving op Haïti hebben we duizenden vaccins gestuurd.” De cholera-uitbraak, die volgde na de aardbeving in 2010, besmette toen meer dan een half miljoen mensen. 8000 mensen overleefden dat toen niet.

Volgens Hoogstraate beschermt het vaccin goed en werkt het snel. Een ander voordeel é dat je het vaccin kan drinken.

Cólera na Holanda

Na eerdere epidemieën, em onder meer India en Duitsland, werd em 1832 cólera em Scheveningen vastgesteld. Waarschijnlijk werd de ziekte meegebracht vanuit Engeland porta schippers. De dodelijkste epidemie in Nederland vond ruim dertig jaar later plaats. Você pode obter mais de 20.000 homens.

READ  Em Leidschendam-Noord é o projeto 'Kind naar Gezonder Gewicht' van start gegaan

Het viel onderzoekers destijds op dat meer mensen ziek werden in armere wijken waar de hygiëne niet goed op orde was. Besmet água bleek de oorzaak. Door het aanleggen van waterleidingen e riolering werd cholera uitgebannen.

Tegenwoordig zijn er volgens het RIVM nog tussen de 0 en 9 cholerameldingen per jaar in Nederland.

Voorbereid

De OMS zegt al voorberei te zijn mocht het tot een grote uitbraak komen. Em Dnipro, op zo’n 300 km de Marioepol, liggen al vaccins klaar in een pakhuis. Om hoeveel vacinas het gaat é niet duidelijk.

De uitdaging zal vervolgens nog zijn om de vacinas bij de mensen in Marioepol te krijgen. Cholera kan em ernstige gevallen al binnen enkele uren dodelijk zijn, daarom é snelheid belangrijk.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info