Roel Paulissen genoot de meesterschap Tom Pidcock: “Hij kan aan 90% een Wereldbeker winnen” | Bicicleta de montanha

“De race was indrukwekkend”, valt Roel Paulissen conheceu deur em huis. “Die aanval in de 3e ronde foi buiten categorie. Je zag meteen dat de rest niet mee kon. Ze probeerden het hoge tempo even te volgen, maar kregen daarna toch een terugslag. En dat is logisch.”

Roel Paulissen zit nog altijd com zijn neus op de mountainbikesport. Hij woont en werkt in de Dolomieten, no norte da Itália, waar hij een fietsenwinkel uitbaat die stilaan ontwaakt na een lange winter. Ee verklaring para o sucesso de Pidcock hoef je volgens hem niet ver te zoeken.

“Eu conheço todas as disciplinas do Pidcock doet, o mountainbike nog het meest op zijn lijf geschreven is. De Brit é heel licht em seus passeios em Albstadt heeft een lange en steile klim, perfeito para weegermand. mountainbiker die 60 kilo zwaarder gebouwd en komen op andere parcoursen beter tot hun recht.”

“Om een ​​klassieker op de weg te winnen moet een lichtgewicht als Pidcock top-top-top zijn. Voor een Wereldbeker mountainbike heeft hij zowel fysiek als technisch alles mee en kan hij ook aan 90% winnen.”

Mais ou menos nós dan vragen stellen bij het huidige niveau na mountainbike?

“Neen, dat vind ik niet. Pidcock é gewoon een uitzonderlijk talento. Ook op de weg, wat je kan aanzien als het hogste in de wielersport, kan iemand als Mathieu van der Poel met slechts heter enkeleei weg is Pit luiten. net zo. “

“Pidcock teve de voorbije maanden ook te campen met maagproblemen. Isso é iets wat je kan nekken em een ​​wedstrijd van meer dan 200 km, maar waar je veel minder última van hebt em een ​​veldrit de em een ​​cross-country. moet qua voeding alles Em kortere wedstrijden van anderhalf uur is de meeste voeding vooraf al opgenomen.”

READ  "Alle sporten moeten creatief zijn om te overleven in coronatijd" | Leger klassen

Het mountainbike vaart er natuurlijk wel bij. Wanneer de toppers uit het wielrennen van de partij zijn, stijgt de belangstelling. En dat é mooi meegenomen.

“Nino Schurter é intussen op leeftijd en wordt niet meer melhor. Naast de Zwitser é er geen supertalent van dat niveau uit het mountainbike zelf. Zo heb je er maar eentje om de zoveel jaar.”

“Voor de mountainbikesport zijn Pidcock em Van der Poel dus geoweldig. Você só precisa de uma disciplina de disciplina. Ineos-bussen chegou a um parcours, isso é fantástico.

“Em onderdelen als cross en mountainbike heb je het problema dat de sport zo onderbetaald is, dat de renners weg zijn eens ze naar het wegwielrennen kunnen. Zo was dat em elk geval com bijvoorbeeld Dadel gel com Evancuben. der Poel, dat ze terugkomen omdat ze graag biken.”

“Het grote verschil é natuurlijk ook que os patrocinadores als Canyon (Van der Poel) ook het voordeel van deze sport zien. O mountainbikemarkt é enorme.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info