RNA van agressieve kankercellen em beeld brengen

Uitzaaiingen van kanker zijn vaak te wijten aan enkele cellen die zich agressiever gedragen dan andere cellen in een tumor. Miao-Ping Chien de Erasmus MC e Daan Brinks de TU Delft foram usados ​​por duas universidades da mesma forma que um método de célula agressiva ou esporo. Ele conheceu um software de equipe e um microscoop fino sobre o RNA-volgorde de betreffende cellen bepalen. Hierdoor komen in toekomst mogelijk ook nieuwe medicijnen voor kanker in beeld.

De twee onderzoekers hadden een microscoop nodig die een zeer groot aantal cellen tegelijk in beeld kon brengen. Tevens era um software especial de análise de beelden te. Ze ontwikkelden conheceu uma equipe een ​​microscoop die voortdurend beelden bestudeert e vaststelt welke cellen afwijkend gedrag vertonen. Dat gedrag van agressieve kankercellen speelt zich af een tijdschaal van minuten tot uren, maar het analyseren moet veel sneller gebeuren.

“Je wilt immers niet dat de gevonden cellen zich alweer verplaatst hebben”, legt Brinks uit. “De microscoop stuurt vervolgens een lichtstraaltje naar de gevonden agressieve kankercellen. Die lichten op, omdat het weefsel van tevoren é entregue com um stof especial. Vervolgens worden de oplichtende cellen geselecteerd, die dan klaar zijn voor RNA-volgordebepaling en analyse. Onderzoekers hebben genoeg aan een paar cellen tot een paar honderd cellen.”

Kans op uitzaaiing

Het risico van uitzaaiing blijft, ook nadat de tumor is gekrompen door behandeling, helaas bestaan. De oorzaak van die uitzaaiing lig meestal bijeen kleine groep agressieve cellen en dat zijn precies de cellen waar de onderzoekers naar op zoek zijn. Het opsporen van een par cellen die zich anders gedragen in the tumor is al jaren in het kankeronderzoek een Grote uitdaging. Ele é essencial para o DNA e o RNA de uma célula específica em sua criação. Em buitenkant van de cel zitten zogeheten biomarkers maar die zijn nogal veranderlijk bij agressieve cellen. Het bepalen van het genetische profile van cellen kan al langer, maar van losse cellen é dat pas sinds een paar jaar mogelijk.

READ  Uma pequena área do cérebro pode detectar a doença de Alzheimer precocemente

Zoeken naar RNA van agressieve cellen

Door met twee labs te schaven aan een ingewikkeld process is het nu mogelijk om agressieve kankercellen achterenvolgens te vinden, op te laten lichten, te scheiden van de andere cellen en de RNA-volgorde te bepalen. Het betreffende onderzoek é onlangs gepubliceerd em Natureza Engenharia Biomédica. De cellen worden opgespeurd via een biopt, een stukje kankerweefsel. Queixo. “Zodra je weet water in die cellen gebeurt, dan kun je daar medicijnen op ontwikkelen. Nós hebben al een enginee ontdekt in een paar maanden tijd, waar anderen een paar jaar voor nodig hadden met de bestaande technieken. Daar kwamen nós toevallig rond hetzelfde moment mee naar buiten. Misschien kan het met onze methode uiteindelijk in een paar weken.”

Mais sobre kanker em DNA

Het totaal aantal beschikbare medicijnen tegen kanker groeit voortdurend. Daarmee wordt het voorspellen van, en de keuze voor, het meest eficaz middel een steeds grotere uitdaging. Een belangrijke factor daarbij está presente em kaart brengen van de DNA-veranderingen in iedere tumor. De beste techniek daarvoor é Sequenciamento completo do genoma (WGS). Onderzoekers van de WIDE-studie pleiten toepassing van deze techniek in de diagnóstico.

Manifesto de Aberturas 2022

Wilt u op 09 mei 2022 ook onar of ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn grátis maar op is écht op! Dus wacht niet en fundir u snel aan.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info