Revisão em andamento: Vampire: The Masquerade – Swansong – een trio bloeddorstige detetives op zoek naar de waarheid

Também é um grande fã de Detroit: Become Human, mais conhecido como Vampire: The Masquerade – Swansong, que ainda não foi lançado. Swansong é um RPG clássico baseado no World of Darkness, onde você pode controlar a krijgt sobre todos os personagens. Je gebruikt de krachten en detectiveskills van deze drie vampiers om de waarheid achter een groot complot te achterhalen. Ik zette mijn tanden in de eerste uren van dit bloedstollende verhaal waarin mijn keuzes het lot van Boston e zijn bloeddorstige inwoners zullen bepalen en schreef hieronder mijn eerste indrukken neer.

Het verhaal

Avelã ‘De Zwaan‘ Iversen staat aan het hoofd van de Boston Camarilla tateando. Ze probeert haar wankele machtspositie te handhaven en tegelijkertijd de Mascarada te respecteren, de vampierwet die is ontworpen om ervoor te zorgen dat mensen nooit leren van het bestaan ​​van deze wezens van de nacht. Uiteraard loopt dit niet van een leien dakje. Maak je al maar op for een portie complotten, moorden en achterkamerpolitiek. Hazel neemt de drie hoofdpersonages Galeb, Leysha e Emem em vertrouwen om vanuit de schaduw de sekte te beschermen em een ​​hectisch onderzoek dat Boston in chaos stort.

Dit zijn de drie personages waarmee je afwisselend aan de slag kan gaan. De jogo laat je al vrij snel toe om te kiezen com wie je eerst verder wil spelen.

franquia Langlopende

A franquia Vampire: The Masquerade doet misschien wel een beletje rinkelen bij jou. Misschien je reeds Vampire: The Masquerade – Redemption in the jaar 2000 of the cultklassieker Bloodlines in 2004? De heb je je onlangs nog geamuseerd conheceu een van de vele jogos de uitbreidingen die in de laatste jaren zijn uitgekomen? Nesse geval é de kans groot dat je vol ongeduld zit te wachten op het reeds meermaals uitgestelde Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2. Além disso, zoethoudertje krijgen nós não temos um spin-off em de reeks, genaamd Swans.

READ  O iPhone 14 Pro tem uma câmera de 48 MP mais nítida

Terwijl je je in Vampire: The Masquerade Bloodlines al lopend en schietend in first-person een weg moest banen tussen de vijanden, wandel je in Vampire: The Masquerade – Swansong vanuit terceira pessoa perspectiva eerder op je gemakwiek rond nazing aroman op van de vele mistérios op te lossen. De RPG-elementen zijn wel behouden en ook fors uitgebreid met een groot aantal Habilidades pt características waar ik toch telkens de effecten ervan goed moest lezen om alles goed te begrijpen.

Vampiro: A Máscara da Canção de Cisne captura de tela
Leysha kan conheceu haar paranormale dado de toekomst zien.

“Eu jogo para liderar, não para ler.”

Lezen é wak je vaak zal moeten doen in deze game. Tijdens cutscenes krijg je heel wat informatie te verwerken over de – para mim compleet onbekende – foram encontrados em personagens do World of Darkness. Gelukkig komt er telkens een handige pop-up op het scherm bij elke nieuwe term. Die fusão leidt je naar je codex waarin todas as informações em een ​​mooi overzicht gebundeld wordt. Je kan hier steeds naar terugkeren om je helemaal te verdiepen in deze enge wereld en al zijn eigen(aardig)heden.

Het meeste lees- en luisterwerk zit hem echter vooral in the dialogen die je aangaat met de NPC’s in het spel. Zij hebben namelijk nuttige informatie voor jou, als je die weet los te peuteren ten minste…

Vampiro: A Máscara da Canção de Cisne captura de tela
Galeb ondervraagt ​​​​de parkeerwachter van Dienst. Sommige vragen zijn optioneel, maar je doet er goed aan om ze allemaal te stellen. En daar ben je wel mesmo zoet mee…

Investimento em je vaardigheden

Dat lospeuteren van informatie gaat een stuk gemakkelijker als je voldoende aanwijzingen hebt gevonden op de verschillende cenas de crime die je op je pad tegenkomt. En om aanwijzingen te vinden moet je dan weer verstandig investeren in je Habilidades pt características. Zo kan je je zuurverdiende ervaringspunten bijvoorbeeld besteden aan de mogelijkheid om technologie te hacken. De ben je erder van de manipulatieve soort? Dan investidor je in de árvore de habilidades die je toelaat om mensen hun emoties te manipuleren. Vervolgens kan je die personagens kalmeren de beïnvloeden naargelang de situação. Om speciale vaardigheden te gebruiken heb je voldoende cara nodig en soms wordt ook je honger naar bloed versterkt, waardoor je tijdig je tanden em een ​​nietsvermoedend slachtoffer moet zetten om met volle kracht verder te kunnen spelen.

READ  Dit zal het eerste Amerikaanse ruimtevaartuig zijn dat op de maan landt sinds Apollo

Gesprekken kunnen heel gemoedelijk (en daardoor ietwat saai) verlopen, maar soms leiden ze ook tot een confrontotie. Die confronto bestaat dan uit verschillende fases waarbij je het pleit moet winnen. Gelukkig é escrito nog vergevingsgezind en mag je af en toe ook de mist ingaan en én of meerdere fases verliezen. Zolang je (verbaal) overeind blijft en de info hebt losgepeuterd, kan je verder naar je volgende slachtoffer. Op het einde van elk hoofdstuk krijg je een overzicht te zien van de keuzes die je hebt gemaakt en welke zaken je hebt gemist. Je keuzes beïnvloeden zo niet alleen het aantal vaardigheidspunten die je krijgt, maar ook de ontwikkeling van het verhaal zelf.

Vampiro: A Máscara da Canção de Cisne captura de tela
Galeb gaat de confronto aan. Gelukkig kan hij zich 2 missers veroorloven in de 3 fases de voorgeschotelde van het gesprek.

Mooie omgevingen, personagens houterige en stroeve dialogen

Je voortbewegen gaat vlot en je beschikt over een aantal vaardigheden om het speuren naar aanwijzingen te vergemakkelijken. Eenmaal je echter em een cinemática de een dialoog conheceu een personagem belandt, laat de ontwikkelaar wel enkele steken vallen. Zo bewegen de monden niet mooi synchron com gesproken tekst en wandelen de personagens nogal houterig over het toneel, waardoor er toch wat geloofwaardigheid verloren gaat. Sommige personen die ik tegenkwam hadden heel gdetailleerde gezichten e anderen leken ruwer afgewerkt. Wanneer dit gecombineerd werd conheceu een saaie dialoog, voelde ik mijn aandacht verslappen en durfde ik al eens naar mijn gsm te grijpen die in de buurt lag. Wellicht een kwalijke gewoonte van mezelf, maar ook een teken aan de wand dat het spel mij niet continu geboeid kan houden. Gelukkig zijn de omgevingen mooi verzorgd en werd er aandacht besteed aan de inkleding van de ruinstes en de lichtinval. Het oog wil natuurlijk ook wat.

READ  Baú azul dá outra atualização sobre abandonado

Voordeel van de Twijfel

Ondanks de kleine minpunten (de wel zeer uitgebreide codex, de houterige personages en de soms langdradige dialogen), blijft deze narratieve detectivegame com RPG-elementen zeker overeind. Elke speelsessie duurde tot nu toe langer dan ik oorspronkelijk voor ogen had, doordat ik de huidige zaak graag wou afronden. Die drang om de waarheid te achterhalen en het gevoel dat je steeds meer kan doen en bereiken, zal mij zeker tot het einde zoethouden. Ik benieuwd hoe het verhaal zich verder zal ontploien en voor welke verrassingen de personagens nog zullen komen te staan. Tot dan zullen jullie het moeten stellen met deze scoreloze review, maar kom mais tarde zeker eens terug para het eindverdict.

Vampiro: A Máscara da Canção de Cisne captura de tela
Het overzichtsscherm na scène 1 beloont je successen met een aantal punten en geeft ook de alternatieven weer. Em deze review worden de punten op een later tijdstip uitgedeeld.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info