Reuzenwantsen kunnen de ziekte van Chagas veroorzaken
Última bijgewerkt: setembro de 2022

No artigo

Reuzenwantsen kunnen de ziekte van Chagas veroorzaken
dossiê

De ziekte van Chagas (tripanossomíase americana) veroorzaakt door Trypanosoma cruzi, een parasiet die wordt overgedragen door reuzenwantsen (triatomen). Wereldwijd zijn 8-10 miljoen personen, voornamelijk bewoners van Latijns-Amerika, geïnfecteerd. Door toegenomen migratie é de ziekte van Chagas buiten Latijns-Amerika sterk toegenomen, também na Europa. Waakzaam zijn é de boodschap, maar waarop moet je letten?Ziekte van Chagas

De ziekte van Chagas komt voornamelijk voor in Latijns-Amerika, van Mexico tot het zuiden van Argentinië (Argentina, Belize, Bolívia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Frans Guyana, Guatemala, Guyana, Mexico, , Nicarágua, Panamá, Paraguai, Peru, Suriname, Uruguai e Venezuela). Reuzenwantsen, die de parasiet overdragen, leven er in spleten van lemen muren, in de palmbomen, de tussen de palmbladeren die gebruikt worden in de daken. De mens wordt meestal tijdens de slaap gestoken, dikwijls in het gezicht. De beterraba é pijnloos. De parasieten bevinden zich in de uitwerpselen van het insect, die tijdens de beet op de huid worden geloosd, en ze worden daarna door wrijven of krabben in de wond gebracht. De parasieten kunnen ook via het oogbindvlies de outro slijmvliezen het lichaam binnendringen. De ziekte kan dez slotte ook worden overgebracht door bloedtransfusie en via moeder op kind tijdens de zwangerschap.
READ  Genezen, você pode conhecer Omikron? Volgens onderzoek kan dat

Verloop van de ziekte

Bij de mens verloopt de ziekte em twee fasen. Enkele weken na de besmetting kan er soms een aguda ziektefase optreden, maar meestal is deze niet aanwezig. Dit gaat gepaard conheceu een lokale zwelling op de plaats van de beet en hoge koorts die enkele weken tot maanden kan aanhouden. Na deze fase kan men overlijden em 5-10% van de gevallen.

Na een jarenlange latente phase, zonder de geringste sintoma, treedt er in ongeveer 40% van de gevallen een chronische phase in met onherstelbare organbeschadiging, vooral van het hart, slokdarm of dikke darmban, van de somsuw Voor de ziekte in het begintadium, kort na de besmetting, bestaat een redelijk doeltreffend geneesmiddel. Bij de chronische vorm van de ziekte van Chagas zijn de letels onherstelbaar.

Behandeling

Hoewel de ziekte van Chagas miljoenen mensen treft, bestaan ​​er momenteel maar twee medicijnen voor de bestrijding ervan: benznidazole en nifurtimox. Além de mais de 40 jaar geleden ontwikkeld, maar in het kader van een onderzoek dat niet specifiek tot doel had een remedie te vinden to ziekte van Chagas. De behandeling é doorgaans wel doeltreffend bij pasgeborenen, maar is verder é niet zo efficiënt bij voor kinderen, adolescente en volwassenen (maar zestig tot zeventig procent).

Reisadvies om de ziekte van Chagas te voorkomen

Mensen die in primitieve omstandigheden rondtrekken en overnachten in landelijke gebieden, moeten maatregelen nemen tegen de beet van de wantsen.
  • Vermijd om te overnachten in primitieve hutten of in openlucht in risicogebieden.
  • Indien je dit niet kunt vermijden of wanneer je in goedkope hotelletjes overnacht, moet je altijd onder een muggennet slapen, ele melhor conheceu een laken boven het muggennet, om te beletten dat je in contact wersent want meten de uit
  • Het beste kan jeen inseticidasspray gebruiken: de insecten zitten meestal verborgen achter lijsten, in laden, of zelfs onder de matras.
  • ‘s Avonds moet je een repellant op based van deet aanbrengen op de blotgestelde huidgedeelten.
READ  Herdenking twee jaar corona em 27 de fevereiro

Bronnen:
https://www.msf-azg.be
https://www.ntvg.nl
Artikels sobre gezondheid na caixa de correio? Schrijf je onze nieuwsbrief on ontvang een livre e-book com gezonde ontbijtrecepten.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info