Retie neemt massaal afscheid van volkszanger Juul Kabas: “Hij hield veel van mensen, en de mensen van hem” | Amarrar

amarrarEm Sint-Martinuskerk de Retie werd dinsdagvoormiddag in Groten Getale afscheid genoman de Volkszanger Juul Kabas, a semana de vorige onverwachts superada em 77-jarige leeftijd. De kerk zat afgeladen vol, en ook buiten konden inwoners de afscheidsviering volgen op een groot scherm. “Het leven foi para Juul én groot fest, er moest elke dag gelachen worden.”

Juul Kabas, de artista de Julien Deckx, de Retie e Retie de bainha. Dat bleek dinsdag nog maar eens tijdens zijn uitvaart, waarop honderden inwoners, kennissen, vrienden en familieleden present tekenden. Em de kerk estava al snel geen plekje meer vrij, maar het gemeentebestuur had de volkstoeloop verwacht en voorzag daarom een ​​groot scherm net buiten de kerk. Heel wat inwoners hadden een klapstoeltje meegebracht om er de plechtigheid te volgen.

Gulle laca

Julien Deckx trad al sinds zijn 25ste op onde de naam Juul Kabas. Heel wat liedjes uit zijn uitgebreide repertório weerklonken tijdens de afscheidsplechtigheid. Het binnendragen van zijn urne gebeurde op het deuntje van ‘Ze noemen mij de Juul Kabas’. Juul Kabas foi niet enkel een volkszanger, maar ook een echte volksmens, die bekendstond om zijn gulle lach en steeds bereid era om een ​​babbbeltje te slaan. Zijn immer positieve ingesteldheid kwam meermaals naar voren tijdens zijn uitvaart.

De uitvaart van Juul Kabas foi construído por groot scherm te volgen. © Mine Dalemans

“Het leven was voor Juul één groot fest, er moest elke dag gelachen worden”, klonk het em breve os nomes de voorgelezen werd echtgenote Annie, dochter Bieke, schoonzoon Bart e kleinkinderen Jules en Lien. “Julien werd geboren em 10 de outubro de 1944, toen de Tweede Wereldoorlog nog volop woedde. Met Zijn typische gevoel para humor wist hij hieraan een kwinkslag te geven. Eén van zijn geliefde uitspraken: ‘Ik zen gekomen, den Duits is gaan loopen en alles is beginnen te beteren.’ Nós kunnen hem geen ongelijk geven. Vorige semana mandag besloot zijn hart er plots mee op te houden, veel te vroeg. Julien, papai, bompa, nós zullen je enorm falta difícil. Bedankt voor alles.”

Van em seu volk

Marc Dex, de broer van Julien e nights zanger, nam ook het word. “Ozze Julho Daar se. Nós daar hebben. De Juul, potverdekke. Honderden keren heb ik dat gehoord também wij samen onderweg waren. Volks, goedlachs, altijd vrolijk: onze Juul era iemand van en voor het volk. Iedereen gelijk, tocou de stand telde niet. Hij hield veel van mensen, en de mensen van hem.”

De begrafenis zorgde voor een ware volkstoeloop.

De begrafenis zorgde voor een ware volkstoeloop. © Mine Dalemans

Broer Marc las ook verschillende getuigenissen over Juul voor die hij ontving van collega-artiesten na zijn overlijden. “Juul foi nog steeds creatief bezig met nieuwe liedjes en teksten. Sobre de eenvoudigste dingen maakte hij altijd iets moois, positiefs en vrolijks. Er waren ook van die wijsheden die hij vaak gebruikte op optredens, zoals: ‘Wie zijn lach verliest, doodt zijn hart.’ Jouw hart é helaas stilgevallen, maar die vrolijke lach van jou zal nog lang blijven doorleven in de harten van velen. Dankjewel, Juul.”

Tot slot vroeg Marc Dex iedereen om recht te staan ​​​​en Juul nog een geweldig aplausos te geven, waarna een oorverdovende staande ovatie volgde. Retie zal Juul Kabas duidelijk niet gauw vergeten.

De Sint-Martinuskerk van Retie zat afgeladen vol.

De Sint-Martinuskerk van Retie zat afgeladen vol. © Mine Dalemans

Begrafenis Juul Kabas (Julien Deckx) em Retie

Begrafenis Juul Kabas (Julien Deckx) em Retie © Mine Dalemans

Op het einde van de uitvaart weerklonk er groot aplausos.

Op het einde van de uitvaart weerklonk er groot aplausos. © Mine Dalemans

Connie Neefs e Micha Marah kwamen afscheid nemen van hun colega.

Connie Neefs e Micha Marah kwamen afscheid nemen van hun colega. © Mine Dalemans

Zanger en acteur Luc Caals foi estrear em Retie.

Zanger en acteur Luc Caals foi estrear em Retie. © Mine Dalemans

De begrafenis zorgde voor een ware volkstoeloop.

De begrafenis zorgde voor een ware volkstoeloop. © Mine Dalemans

Vales de Minas

© Mine DalemansREAD  Novas fotos da quarta temporada de Stranger Things ...

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info