Remco Evenepoel glundert in gele trui na putsch in het Baskenland: ‘Eindelijk kan ik opnieuw met de grote gongens mee’

Remco Evenepoel kwam naar eigen zeggen voor ‘een goed klassement’ naar de Ronde van het Baskenland. Maar conheceu nog én rit te gaan, staat hij aan de leiding. Hij nam vrijdag zelf het initiatief, en dat loonde. ‘Ik ben trots op mezelf’, glunderde onze landgenoot.

“Ik denk dat het goed moment was om aan te vallen”, aldus Evenepoel na afloop. ‘Ele foi een snelle en harde aanval (lacht). Wanneer je op een plateau komt op een klim wil iedereen herstellen, maar ik wilde het tempo hoog houden e mijn slag slaan. Nós havíamos dito op voorhand ook besproken, dus ik ben blij dat ons plan geslaagd is. De twee sterksten van de dagen voordien, Primoz Roglic e Adam Yates, waren er ook niet bij. Ik ben trots op mezelf dat ik conheceu de grote gongens kan meedoen, eindelijk. Ik zoek al lang naar deze vorm en vandaag voelde ik me echt sterk. Misschien é dit wel een soort statement, naar iedereen die niet altijd in mij gelooft. Dat ik kan meedoen conheceu de besten. Ik vind die kritiek niet echt storend, maar soms komt het er gewoon niet uit zoals in de Tirreno.’

Op de steile muur richting aankomst foi o ‘echt zwaar’ de Kopman de Quick-Step Alpha Vinyl. ‘Het ging er misschien een beetje over, door de regen’, klinkt het. ‘Daardoor foi het geen echte sprint meer. Ik slipte ook nog even waardoor ik de aansluiting met de renners voor mij verloor, waarna er ook nog gevallen werd. Daardoor kon Martinez enkele seconden terugpakken. Dat é o nível. Spanje en de regen, isso é nooit een goeie combinatie. Gelukkig foi dit enkel op het einde het geval en niet de ganse rit.

READ  Visite uma partida durante o campo de treinamento |

Drroom de gel

Maar de gele trui maakte veel goed. ‘Ik ben een beetje sprakeloos’, lacht Evenepoel. ‘De gele trui dragen in de zwaarste rittenkoers por uma semana no World Tour. En ik vond het niet erg dat Rodriguez de ritzge pakte, dan waren de 10 seconden bonificatie weg. Het was misschien ook niet onlogisch dat Martinez de beste was bergop, hij kon zich sparen onderweg. Ik dacht trouwens dat ze de tijden gingen samenbrengen na die valpartij, maar dat hebben ze niet gedaan. Het zijn dus twee domme seconden die ik verlies op Martinez.’

‘Ik hoop dat ik hier morgen nog zit in deze gele trui. Dit is alvast een droom die uitkomt. Het doel era om een ​​goed klassement te rijden, maar nu staan ​​​​we aan kop met nog én rit te gaan. Het kon slechter (lacht). Mais uma vez, você abriu a janela e começou a trabalhar com o pessoal da INEOS e Martinez. Ze zullen waarschijnlijk alles op hem zetten. É melhor conhecer twee seconden voorsprong dan twee seconden achterstand te beginnen. Als ik de benen van vandaag heb, dan gaan ze heel snel moeten rijden. Ik ben net op tijd in vorm en voel me elke dag beter. Morgen gaat het hopelijk nog beter. Nós ganhamos alvast alles aan doen. Weten trouwens dat Martinez soms wat moeite heeft in de afdalingen en ik heb het geluk net een van de besten te hebben in mijn ploeg. Nós ganhámos proberen daar gebruik van te maken’, aldus Evenepoel.

Primoz Roglic foi veel minder spraakzaam na de finish. Maar de Sloveen tinha dan ook een slechte dag. ‘Ik ben moe’, zuchtte hij. ‘Vandaag foi zo zwaar dat ik nauwelijks de finish kon halen. Nós zullen zien wat morgen brengt.’

READ  Hoe kijken outros esportes naar of oproep de Jan Vertonghen? "Eenorme voorstel relevante" | voetbal

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info