Regelmatig last van een stinkende frigo als je terugkomt van vakantie? Met dez 6 dicas vermijd je het makkelijk | Reisgids

Zure melk of kaas conheceu blauwe vlekken: je hebt het misschien ook al eens in je koelkast ontdekt toen je terugkwam van een lange vakantie. Net zoals een muffe geur die je tegemoetkomt bij het openen van deur. Hoe kan je dat het melhor vermijden? En waar moet je op letten bij de houdbaarheidsdata? Het Federaal Agentschap para Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) zet zes tips op een rijtje om makkelijk een stinkende frigo te vermijden.

1. Wat zit er nog in je koelkast?

Een de twee weken voordat je vertrekt, maak je melhor een lijst op met de levensmiddelen die nog in je koelkast zitten. Zo heb je meteen een overzicht en doe je geen onnodige aankopen meer.

2. Hoe zit het met de houdbaarheidsdata?

Zet producten die bijna vervallen op een goed zichtbare plaats. Hierdoor zal je ze sneller opeten en vermijd je overbodige voedselverspilling. Os produtos encontram-se em todos os tipos de consumo (TGT), iogurte de zoals e outros produtos, não são apenas algumas palavras fornecidas de vervaldatum. Let er dus op dat je deze nog opeet of verwerkt in gerechten wanneer je langer wegblijft dan de aangegeven bewaardatum.


Citar

Produto com todos os dados de consumo (TGT) e não mais opções de palavras, produtos com mínimo de houdbaarheidsdatum (THT) nog wel.

FAVV

​Produzido com um mínimo de houdbaarheidsdatum (THT) zoals gedroogde pasta, bloem, koekjes,… mogen nog worden geconsumeerd na de vervaldatum. Enkel op voorwaarde dat ze in goede omstandigheden zijn bewaard en de verpakking niet beschadigd of geopend is. Também aan deze voorwaarden wordt voldaan, kan je ze bij thuiskomst nog met een gerust hart opeten. Wanneer je twijfelt, kan je een kijk-ruik-proef-test feito: makkelijker dan dat kan je het niet testen.

3. Veja a última vez que você quer saber mais

Tijdens de laatste week para você vertrek kan je bij het opstellen van je menu da semana rekening houden met de overgebleven producten. Je zal versteld staan ​​van welke lekkere gerechten je nog kan maken van restjes. Zo kan je bijvoorbeeld heerlijke soep feito por verlepe groenten de confituur van fruit dat niet meer zo stevig is. Het volstaat om de slechte stukken van de groenten en fruit weg te snijden. Opgelet: fruit en groenten die veel water bevatten en beschimmeld zijn gooi je toch beter weg.

4. Varia em wat kan

Veel levensmiddelen, zoals brood, vlees en vis, kan je makkelijk invriezen. Ook soep en compotes die geen plaats meer kregen op je weekmenu kunnen de diepvries in. Vergeet daarbij niet om een ​​geschikte verpakking te gebruiken en de invriesdatum erop te schrijven.


Citar

Als er toch eten overblijft, denk dan eens aan je buren of familieleden of doneer het aan een liefdadigheidsinstelling. Je zal hen er zeker een plezier mee doen.

5. Voedsel Doneren

Als er toch eten overblijft, denk dan eens aan je buren of familieleden of doneer het aan een liefdadigheidsinstelling. Je zal hen er zeker een plezier mee doen. Doe het wel op een verantwoorde en veilige manier. Wanneer je eten schenkt, voorzie dan de bereide gerechten van een etiket met daarop de datum waarop het gerecht is klaargemaakt, de aanwezige allergenen en de ingrediënten die werden gebruikt.

6. Maak je koelkast schoon… en trek de stekker eruit

Een property koelkast para je op vakantie vertrekt, geeft rust in je hoofd. Maak hem volledig leg e reig hem zorgvuldig com een ​​sopje quente. Als je meer dan een week op vakantie gaat, kan je zelfs gerust je koelkast uitschakelen. Laat dan wel zeker de deur open om een ​​muffe geur te vermijden.Olhar:

Niet op vakantie, wel zin in een vakantiegevoel? Deze 5 visrecepten brengen de mediterrane zon em je bord

Construir eten vanavond conheceu o inverno quente? “Let op voor extra bacteriën op voeding”. FAVV deelt 7 tips om je eten niet te laten bederven

“Als elke schotel 50 gram extra weegt, zou het vliegtuig net for landing zonder markstof kunnen vallen”: er zit meer achter je vliegtuigmaaltijd dan je denkt

READ  CEO da OKCoin descreve o preço de US$ 100.000 do Bitcoin como 'sem problemas' » Crypto Insiders

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info