Recessiespook terug van nooit volledig weggeweest: “Economische krimp tegen het einde van 2022 is waarschijnlijk”

De angst dat de Amerikaanse economie afstevent op een recessie zit er opnieuw goed in bij de beleggers. De beurzen kleuren opnieuw bloedrood. Onder meer de publicatie van de consumerntenbestedingen in de Verenigde Staten weegt op het beleggersvertrouwen.

De beurzen krijgen het nogmaals zwaar te verduren. Zo sloot de Bel20 de laatste handelsdag van deerste jaarhelft 1,2 procent lager af. O Eurostoxx50 rendeu 1,7 procent em het rood. Veja no Verenigde Staten hebben de aandelenmarkten de eerste helft van 2022 in mineur afgesloten. Bij de S&P500 é er zelfs sprake van de sterkste daling gedurende de eerste jaarhelft sinds 1970.

Angst for een recessie

De vernieuwde angst voor een recessie é aanleiding voor de teleurstelende aandelenkoersen. Jerome Powell, por parte do Federal Reserve, está a visitar o fórum do BCE na Sintra portuguesa, que é o seu ‘hard landing’ para a economia americana. “Er is geen garantie dat de centrale bank de inflatie onder control kan bengen zonder een recessie te veroorzaken”, klonk het.

O Federal Reserve está al volop bezig met de rente te verhogen. Tijdens de rentevergadering van juni werd er zelfs beslist om de rente op te trekken met 75 basispunten. Dat foi de grootste sprong em veertig jaar tijd. Beleggers vragen zich dan ook de wat Powell en zijn kompanen zullen beslissen tijdens de beleidsvergadering in juli. Ele não tem nenhum valor de Fed dan opnieuw uitpakt com een ​​verhoging com 75 pontos de base. Loretta Mester, de voo do Federal Reserve Bank of Cleveland, está sempre perto de um furgão.

Amerikaanse Consumernbestedingen

Donderdag kwam daar ook nog eens de publicatie van de Amerikaanse consumerntenbestedingen bij. De aankopen van goederen en diensten daalden met 0,4 procent na een groei van 0,3 procent een maand daarvoor. Este foi o ministério de Handel. Daarmee werd de eerste daling van dit jaar opgetekend.

READ  Solar Magazine - Bélgica MPVAQUA: "Painéis solares flutuantes podem dobrar a produtividade energética de um parque eólico offshore"

“We wisten dat cijfer zou tegenvallen, gezien de reeds gepubliceerde verkoopcijfers uit de autosector en detailhandel”, merkt James Knightley, hoofdeconoom bij ING, op. “Maar we zijn een beetje teleurgesteerd dat de dienstensector niet beter heeft gepresteerd. Uit de gegevens van Google sobre het personenverkeer en de luchtreizigersgegevens bleek nochtans dat mensen in beweging waren en geld uitgaven.”

Índice de preços PCE

Também está disponível o índice de preços PCE, e um dos indicadores favoritos do Federal Reserve com a inflação (kern)meten, com base em 4,7 procent (em jaarbasis). Dat é lager dan verwacht. Economen bevraagd door FactSet gengen ervan uit dat de PCE Price Index in mei 4,8 procent zou bedragen. Em abril kwam dat cijfer overigens uit op 4,9 procent. A seguir: Amerikaanse centrale bank street een inflatie na van gemiddeld 2 procent.

Toch kijkt Knightley niet door een roze bril naar de toekomst. “Het consumertenvertrouwen is al broos, terwijl de huizenmarkt ook aan het afkoelen is en er nog meer renteverhogingen aan de horizon lonken. Bovendien zal de druk op de koopkracht niet snel afnemen als gevolg van de hoge markstofprijzen. Dat verslechtert onze vooruitzichten voor de consumerntenbestedingen in de tweede jaarhelft”, waarschuwt hij. “Nós vrezen dan ook dat een recessie eerder para eind 2022 zal zijn in plaats van begin 2023.”

(Libra)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info