Rapport legt pijnlijke politieblunders bloot na schietpartij in Uvalde: politiechef wist niet eens dat hij de leiding had over de interventie

Salvador Ramos foi em 16 mei achttien geworden en trakteerde zichzelf op twee semiautomatische wapens en 370 kogels. Em de VS kan dat als je meerderjarig bent en een blanco strafblad hebt. Uma semana depois, op 24 mei, schoot hij’s ochtends zijn oma thuis dood en reed dan met haar pick-up naar de Robb Elementary School waar hij ooit zelf op de schoolbanken zat. Wat hem bezield heeft, blijft onduidelijk, zo staat er in de inleidende tekst.

Het rapport dat nu é uitgelekt gaat niet over de dader, wel over water is misgegaan bij de hulpverlening. Het blunderboek van de politie-interventie, kan je het gerust noemen. Omdat er kinderen zijn gestorven door foute of geen communicatie.

LEI OK. RECONSTRUÇÃO. Hij Zette tenta música op, em vuurde toen 16 keer na elkaar. De porta em porta de Salvador Ramos (18) na porta da escola básica no Texas (+)

Ele foi até meio dia de Salvador Ramos conheceu o ataque de zijn grootouders crashte vlakbij de school e um ataque de zijn dodelijke começou. Een agent ter plaatse merkte hem niet op. Anders tinha hij Ramos kunnen uitschakelen voor hij naar binnen kon gaan. Pode dar-se a palavra no rapport verder geen punt van gemaakt. De agent in kwestie wordt niets verweten. De grote blunders zijn pas nadien gemaakt. Als de vloer van de klaslokalen al bezaaid lag com lege kogelhulzen.

De kinderen hadden geen les meer. Om het einde van het schooljaar te vieren, keken ze movies in de klas.

Agente moesten wachten

Veja no clássico 111 e 112 teve a leitura de Eva Mireles e Irma Garcia e outros filmes da Disney. De twee leerkrachten werden dan ook totaal verrast porta shutter Ramos die plots naar binnen stapte. Hij schoot de twee leerkrachten van dichtbij dood en begon nadien in het wilde weg te voren.

READ  O ex-coronel Tioneste Bagosora, líder do genocídio de 1994 em Ruanda, morreu

De politie foi snel ter plaatse, maar moest wachten op bevel om de school binnen te gaan. En dat bevel liet lang, te lang zo blijkt, op zich wachten.

Pete Arredondo © Reuters

De reden: Pete Arredondo wist eerst niet een dat hij de leiding had over de interventie ter plaatse, zo bekende hij intussen in een entrevista op de Amerikaanse televisie. Gezien de omvang van de operatie en hij tot het korps lokale behoorde, dacht hij een hogergeplaatste politiebaas het zou overnemen van hem. Niet dus.

Een half uur nadat de dader de school foi binnengestapt en begon te schieten, belde een eerste kind naar de noodcentrale com haar GSM. Ze fluistert dat er geschoten werd en dat er slachtoffers waren. “Acht of negen leerlingen hier zijn nog steeds in leven”, klonk het.

“Natuurlijk waren nós dirigimos binnengevallen hadden we dat geweten”, zegt politiechef Pete Arredondo . Maar porta slechte communicatie com noodcentrale kwam dat bericht niet tot bij hem. De politiechef mais ook toegeven dat hij zijn radio in de auto tinha laten liggen. “Omdat ik dacht dat hij me zou impedin tijdens mijn werk…”, zei hij in een reactie.

Omdat de dader in de richting van enkele agentn had gevuurd, werd bestlist om toch maar geen risico’s te nemen en de komst van speciale eenheden af ​​te wachten. Você pode encontrar outros kwamen de cidade em moesten ongeveer veertig min rijden para ze ter plekke waren com zware wapens e kogelwerende helmen en schilden.

“Stuur de politie, snel!”, zo was nadien nog minstens een keer te horen op de geluidsopnamen in de noodcentrale die nu herbeluisterd werden. De politie stond toen bijna voor deur van de klassen waar de schutter zich nog altijd bevond. Maar ze kregen geen toelating om binnen te vallen.

Paraplu

Pas om tien voor één lokale tijd viel de politie dan toch binnen en schoten ze de schutter van dichtbij dood. Wat ze in de klaslokalen aantroffen, zo staat in het rapport interno, foi een bloedbad.

Negentien kinderen en twee leraren stierven door de kogels van Salvador Ramos.

Steven McCraw, o chefe do Departamento de Segurança Pública do Texas, trok intussen zijn paraplu al open en zei dat Arredondo tinha a melhor lista do agente moesten wachten om binnen te gaan.

“Achteraf gezien was het natuurlijk niet de juiste beslissing”, zei McCraw al. “Ele foi de verkeerde beslissing. Pontapé. Daar é geen excuus voor.”

Maar lokale politici reageerden al door de stellen: “We hebben allemaal gefaald. Er zijn veel fouten gemaakt. En die hebben mensenlevens gekost.”

Lafaards

Een leraar die gewond raakte bij de schietpartij, heeft de politie intussen al openlijk bekritiseerd en noemt hen ‘lafaards’ omdat ze te traag reageerden. Omdat ze de klas niet zijn binnengedrongen met hun kogelwerende investn aan. “Terwijl die kinderen daar onbeschermd lagen.”

Em uma entrevista com a ABC News, zei leraar Arnulfo Reyes dat hij zijn leerlingen tijdens de schietpartij had gevraagd om zich onder de tafels te verstoppen en te doen alsof ze ze sliepen. “Zoals ze dat hadden geleerd’, zegt hij. Elf van zijn leerlingen kwamen uiteindelijk om.

Een van de leerlingen uit het aangrenzende klaslokaal schreeuwde: “Agente, nós zijn hier binnen. Nós zijn hier”, herinnert Reyes zich.

LEI OK. Gewonde leraar die 11 leerlingen verloor em Uvalde noemt politieagenten lafaards: “Er is geen excuus voor hun daden, en ik zal het hen nooit vergeven”

Maar er kwam geen reactie. Toch niet van de politie quer de agente hadden zich teruggetrokken. Bem van de dader. Die begon opnieuw in het rond te schieten. “Er is geen excuus voor het optreden van de politie, ik zal het hen nooit vergeven”, Arnulfo Reys morre emocionado aan de grond zit.

En ook ouders van de slachtoffer zijn boos.

Xavier Lopez (10) foi een van de kinderen die stierven omdat hij veel bloed had verloren, maar die gered hadden kunnen worden indien ze sneller medische hulp hadden gekregen. “Hij bloedde dood omdat de politie te bang was om naar binnen te gaan en de kinderen aan hun lot heeft overgelaten”, zegt zijn opa Leonard Sandoval boos.

Exact 77 mininuten lagen er volgens het rapport tussen het moment dat Ramos de school foi binnengedrongen en het moment dat hij zelf werd doodgeschoten.

Não há nada que tenha definido politierapport klaar zal zijn, wordt bekeken of er sancties worden uitgesproken tegen agent of hun oversten. Een politieman werd naar aanleiding van de interventie well al ontslagen. Hij foi bêbado toen hij bij de school aankwam na de schietpartij.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info