Rammstein, da’s net luid genoeg: bewoners woonzorgcentrum pikken optreden mee van Duitse metalband in hun ‘achtertuin’ (Oostende)

Wie denkt dat alleen maar ruige tipos fãs zijn van Rammstein, denkt verkeerd. Vanop hun balkon no woonzorgcentrum op amper 100 meter van de concertsite em Oostende, werd de muziek van de Duitse metalband ook door senioren gesmaakt. “Nós gaan mee met onze tijd en dat zou iedereen moeten doen”, klinkt het kranig.

Jeffrey Roos

Woensdagavond stond Rammstein para net geen 50.000 mensen no imponente pódio no Park Nieuwe Koers em Oostende para o primeiro concerto de twee. Woonzorgcentrum De Drie Platanen bevindt zich pal naast het concertterrein. Diretor Françoise Van Hoorebeke fez meteen een teambuildingmoment van met de mediwerkers. “Meer dan welkom na de covid-periode”, zegt ze. “Tussen onze medewerkers zitten wel wat fans van de muziek en zo kwamen we op het idee om daar iets mee te doen. Een lekkere barbecue en de muziek van Rammstein op de achtergrond: de ideale combinatie.”

Of er niet gevreesd werd dat de bewoners van het woonzorgcentrum veel impedir zouden ondervinden van de toch wel luide decibéis? Het concertterrein bevindt zich immers letterlijk in de achtertuin van het woonzorgcentrum. “Heel veel van onze bewoners zijn hardhorig en het concert duurt nu ook niet de hele nacht”, duidt de directeur. “Ze hebben dat goed doorstaan. Er zijn zelfs bewoners die vooraf al hadden aangegeven dat ze langer wilden opblijven om het concert mee te maken. Assista ao concerto de donderdag (Rammstein Speelt twee keer em Oostende, vermelho.) zijn er al kandidaten. Onze bewoners hebben de opbouw en het nieuws rond de komst van Rammstein conheceu argusogen gevolgd.”

Archiefbeeld por een optado por Rammstein. © ISOPIX

“Oudje moderno”

De Drie Platanen kijkt op de achterzijde van het pódio: a banda kunnen ze dus niet aan het werk zien. Dat hield enkele bewoners echter niet tegen om te luisteren naar de muziek van de Duitse metalband. De teksten kennen ze niet, maar het ritme van de muziek kunnen ze wel smaken. “De directrice heeft ons het rockteken geleerd”, zegt Simonne Debruyne (92), terwijl ze pink en wijsvinger de lucht insteekt. “Ik been oudje moderno. Ik heb drie kinderen en zeven kleinkinderen en ik moet voor hen niet onder doen. Machtig dat we – ook al is de muziek niet meteen ons gênero – mee kunnen genieten in onze ‘tuin’. Vooral de vlammen die boven het podium uitschieten zijn mooi om te zien. Hier en daar verschoten we wel eens van de luide knallen. Nós gaan mee met onze tijd en dat zou iedereen moeten doen.”

Lilianne Passchyn (81) já foi de bedrijvigheid, perdeu a mão De Drie Platanen. “Het is hier in de buurt een komen en gaan geweest van wagens, vrachtwagens en mensen, heel veel mensen”, zegt ze. “Ik vind dat wel leuk, ja. De música? Nós aprendemos zelfs op onze leeftijd nog bij. Ik kende de muziek niet, maar nu wel. Ik zou hun plaat wel kopen, ja.”

Ook Edmond Nobus (85) é um grande fã de Rammstein. “Gênero Mijn? Tot vandaag niet, maar dat is de muziek van nu, he. Het is leuk dat we hiervan kunnen meegenieten. Jaja, zelfs op onze oude dag. Nós zijn dan wel oud, maar nog niet afgeschreven, ele. Ele tem várias mentiras de Willy Sommers e Will Tura zijn, toch? Geef mij maar eens de muziek van Rammstein”, zegt Edmond lachend.

READ  Willow Smith: 'Stalker invadiu nossa casa' | show biz

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info