Raad van State Schorst Opnieuw Grondverzet van Oosterweelwerken

De Raad van State heeft para tweede keer de technische verslagen para o grondverzet van de Oosterweelwerken Geschorst. Dat zegt Greenpeace, dat een spoedprocedure teve aangespannen vanwege de PFOS-verontreiniging op de werf. De werken komen daarmee opnieuw (gedeeltelijk) stil te liggen.

De Raad van State volgt conheceu sua prisão e avisou o auditor. Ook eind vorig jaar besliste de Raad al eens om de technische verslagen te schorsen waarop Oosterweel-bouwheer Lantis zich baseert om grondverzet uit te op de werf op de Antwerpse linkeroever. Toen foi er sprake van een verkeerde indeling van de werfzone, maar nu stelt Greenpeace dat de Raad zich ook inhoudelijk heeft uitgesproken over de zaak.

‘De Raad van State heeft het onder meer over het ontbreken van een bodemsaneringsplan en het feit dat de beruchte veiligheidsberm bij 3M niet is vergund als afvalstort’, zegt van Joeri Thijs van Greenpeace, dat Beect samen metef de Bonieteu Grondrecht no ativista Thomas Goorden, de spoedprocedure teve aangespannen. ‘Dat zijn de zaken die wij ook aanklagen.’

Hoe het nu verder moet met de Oosterweelwerken é niet duidelijk. De werken komen met het arrest opnieuw (gedeeltelijk) stil te liggen, bevestigt ook Lantis aan Padrão . Greenpeace maakt zich sterk dat een kleine aanpassing ditmaal niet zal volstaan ​​om opnieuw aan de slag te kunnen, zoals dat na het eerste arrest wel het geval was. ‘Hopelijk zet dit de Vlaamse overheid eindelijk aan om samen met Lantis en (afvalstoffenmaatschappij, vermelho.) Ovam eerst te bekijken hoe de vervuiling moet worden aangepakt’, zegt Thijs. ‘En om de sanering, en de aansprakelijkheid van de vervuiler, niet te laten doorkruisen door de Oosterweelwerken.’

READ  Mais notável do ano: 2021 é o ano em que Rickettsil se tornou um jogador intermediário

De Vlaamse oppositiepartijen Groen en Vooruit reageerden ondertussen dat de Vlaamse regering volgens quando opnieuw aan de slag moet om de aanpak van de Oosterweelwerken op een nieuwe leest te schoeien.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info