Protesterende boeren trekken com trator naar huis van Nederlands ministro | Buytenland

Boze boeren hebben vrijdagavond na Holanda geprotesteerd tegen het stikstofbeleid van de regering. Trokken Tientallen encontrou trekkers naar de ganhar o ministro van Natuur e Stikstof Christianne van der Wal em Hierden, perto de Harderwijk.

De minister voor Natuur en Stikstof está em gesprek met de actievoerders, meldt De Stentor. De boeren zijn woedend over de plannen van der Wal om de stikstofuitstoot flink terug te brengen door boeren uit te kopen en boeren hun veestapel te laten inkrimpen. Volgens die doelstellingen moet de uitstoot em Noord-Brabant, de Gelderse Vallei em Limburg com meer dan de helft omlaag. Em beschermde natuurgebieden moet de uitstoot zelfs com minstens 95 procent omlaag, e no ring rondom deze gebieden com 70 procent.

Bij de wining van der Wal é um vijftal politiewagens aanwezig. De politie laat weten dat het ter plekke rustig is. “Wij ondernemen geen actie. Nós houden een oogje in het zeil of er geen straffare dingen plaatsvinden”, aldus een woordvoerder.

Mesmo por 22 uur foi het bij het huis van de ministro betrekkelijk Rutig. Er stonden op dat moment ongeveer twaalf tractoren en een aantal boeren droeg spandoeken. Eentje met de tekst ‘Als we gaan, gaan we met zijn allen naar de kloten’.

O ministro em gesprek conheceu de boeren bij haar ganhando em Hierden.

O ministro em gesprek conheceu de boeren bij haar ganhando em Hierden. © Hanno Breunesse / GinoPress

Actiegroep Vol Gás! Claimt chter de actie te zitten. Em een ​​verklaring van de groepering staat: ‘We kregen te horen dat mevrouw Van der Wal snel maakte dat ze wegkwam. Dus maar mesmo wachten tot ze terugkomt dan. Iemand die de bijl in de hand neemt om de boeren de klif over te jagen is het eigenlijk niet waard om op te wachten. Maar als zij een breve em mekaar flanst com maatregelen die de doodsteek zijn para een hele setor, dan willen we daar wel wat tijd voor vrijmaken. Zij hoort niet op die plek. En dat zal ze weten ook. Daarom rijdt een deel van Vol Gas!, samen met een paar andere groepen, naar haar huis.’

O ministro kreeg volgens de actiegroep nomeia ‘alle boeren van Nederland’ een breve waarin haar ‘gezien de ontstane situatie per direct ontslag’ wordt gegeven. De boeren zeggen zich niet gewenst te voelen en zeggen het vertrouwen in de minister op.

Afkeuring

Boerenbelangenvereniging LTO keurt het af dat demonstrerende boeren naar het huis van de minister zijn getrokken. “Ik begrijp de boosheid, maar dit moeten ze niet doen”, zegt voorzitter Sjaak van der Tak. “Boeren moeten geen acties in de persoonlijke levenssfeer voeren”, aldus Van der Tak. “Isto é niet waardig en niet passend.”

O ministro foi o momento em que o groep boeren chegou ao encontro de haar gezin. Haar echtgenoot laat weten ‘erg geschrokken te zijn en mesmo niet te willen reageren’.

GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver noemt de actie onaanvaardbaar. ‘Isto é intimidativo.’ Laat politici thuis conheceu a ferrugem. Debat voer je op based van argumenten, niet op deze manier. Ik snap dat het stikstofbesluit para veel boeren enormes consequências heeft, mas dit gaat veel te ver’, shreef hij op Twitter.


Volstrekt onacceptabel dat mensen politici thuis opzoeken. Woede é geen excuus. Bedreigend voor wie het overkomt, ondermijnend voor de democratie”, reage ao fractieleider Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. “Ga het gesprek aan, ga naar het Malieveld of ga demonstreren waar je wilt. Maar laat onze minister en haar familie thuis met rust!”, tweete D66-fractievoorzitter Jan Paternotte.

Ook Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) ​​quer protestar contra Van der Wal af. “Pare daarme”. Je zoekt mensen NIET thuis op. Hoe boos je ook bent”, disse ela via Twitter weten. Volgens haar staat het grootste del van de boeren ook niet alchter dit soort acties.

Landbouwminister

Er waren over heel Nederland protesten van landbouwers. Een klein groepje van zo’n vijf boeren protesteerde vrijdagavond bijeen werkbezoek van Nederlands minister van Landbouw Henk Staghouwer aan een boerenbedrijf em Snelrewaard (Utrecht), meldt diens woordvoerder. Toen de protesterende boeren chegouerden, foi de bewindsman net weg. Het protest vond plaats omstreeks 19 uur. Er waren toen nog wel ambtenaren van het ministerie van Landbouw bij het bedrijf. De betogende boeren probeerden het terrein af te zetten. Na een gesprek konden de ambtenaren alsnog vertrekken.

“Wanhopig”

Zo’n vijftien boeren protesteerden vanavond langs de A1 bij Bathmen tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Een van hen foi Geert Leusink, ‘regiobeheerder’ van de Farmers Defense Force. Hij stond conheceu zijn trekker bovenop het viaduto. Nós ganhamos niet de snelweg op. We willen geen overlast veroorzaken nu. We willen ons well laten zien. Daarom staan ​​we hier”, zei Leusink. “Nós gaan een eindje rijden als protesto. Het zal wel vaker voorkomen de komende tijd, want het mes wordt ons op de keel gezet met dit beleid. Mensen zijn nu wanhopig, vergis je niet.”

Freddy uit Nijverdal stond er ook bij. Conheci een personenauto. Hij tinha vroeger een boerenbedrijf en heeft sympathie voor de sector: “Wat er nu gebeurt is heel erg. Nederland als klein landje de mondiale milieuproblemen oplossen. Dat werkt niet. En dat ten koste van de boerensector. Ik vind het misdadig.”

READ  “Rusland bloedt superrijken”: mais de 15.000 miljonairs zullen land verlaten em 2022

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info