Prognose prostaatkanker verbeterd dankzij belangrijke ontdekking: ‘Dit is een doorbraak’

Prostaatkanker é o melhor de sempre para kanker bij mannen, mas não pode ser altijd gevaarlijk. Em vez de gevallen zorgt de diagnosticar a angústia onnodige en verminderde kwaliteit van leven. Onderzoekers fez o mesmo que om het kaf van het koren te scheiden.

Ele é para zorgverleners een lastige kwestie: de gevaarlijke tumoren moeten zo vroeg mogelijk worden opgemerkt om de juiste behandeling te starten, maar onschuldige tumoren kunnen het best helemaal niet worden opgepikt medistche.

Professor Maréne Landström en haar onderzoeksteam van de Universidade de Umea em Zweden zijn druk bezig om betere methodes te ontwikkelen voor de opsporing van prostaatkanker en het onderscheiden van de verschillende soorten tumoren.

Sleutelenzym
O time heeft ontdekt data een specifiek eiwit betrokken é bij de groei van de tumor en uitzaaiingen. Door te focussen op deze proteïnes é te zien welke patiënten een grote kans hebben om de agressieve, levensbedreigende versie op te loopen. Sameen conheceu een equipe van de Universidade de Uppsala hebben de onderzoekers hun bevindingen gepubliceerd em vakblad EbioMedicina, carrinha underdeel A Lanceta.

Slecht nieuws
“Nós hebben een nieuwe, voorheen onbekende functie van de TGF-beta type I-receptor (TbRI) gevonden. Die vervult een belangrijke signaalfunctie in tumorcellen. Uit eerder onderzoek weten we dat TGF-beta-signalen slecht nieuws betekenen bij allerlei kankersoorten”, legt Landström uit.

“Door deze nieuwe informatie kunnen we mannen met de milde vorm van prostaatkanker geruststellen. Patiënten conheceu een hoge kans op de gevaarlijke versie kunnen we sneller een behandelplan aanbieden. Nós ganhamos een grote groep patiënten met prostaatkanker helpen door de resulten uit ons onderzoek in de praktijk te brengen.”

READ  O sequenciamento de próxima geração melhora drasticamente o prognóstico do linfoma

Doorbraak em kankeronderzoek
Medeonderzoeker e hoofdauteur van de estudos mediúnicos Jie Song é enorme blij met de uitkomsten. “Onze ontdekking é een doorbraak in kankeronderzoek wat betreft TGF-beta-signaling.” Song legt uit: “De kinase AURKB komt normal gesproken erg veel voor in kankercellen. Deze enzima zijn actief tijdens de celdeling van prostaatkankercellen. Ditzelfde geldt voor de neuroblastomacellen, die de orzaak zijn van veel gevallen van kinderkanker.”

PSA-teste de prostaatkanker op te sporen. Foto: Jarun011 / Getty

Triagem, patente en nieuwe medicijnen
“Uit ons onderzoek blijkt dat wanneer deze enziman een specifieke reactie aangaan, dit een voorbode kan zijn voor de gevaarlijke vorm van prostaatkanker”, também Song. “Een screening op based van dit process kan de kwaliteit van leven en prognose van patiënten flink verbeteren. Deze nieuwe ontdekking maakt de weg mogelijk ook vrij voor nieuwe precisiemedicijnen tegen de ziekte.”

Het Zweedse onderzoeksteam gaat uitbreiden en heeft een patente aangevraagd para techniek e medicamentos mogelijke op base de hun ontdekkingen. “Esperamos binnen drie jaar een werkzame test te ontwikkelen, die prostaatkankerpatiënten direct kan vertellen waar ze aan toe zijn”, aldus Landström.

Moleclaire processen doorgronden
A equipe gaat nu verder conheceu a fase volgende van onderzoek. “Nós zijn nu bezig om de Moleculaire Mecanismos te Doorgronden Binnenin de Tumorcellen. Qual o efeito de hebben deze eiwitten in de cellen op elkaar? Dat willen nós graag weten. Daarvoor hebben nós de hulp ingeschakeld van professor Magnus Wolf-Watz van de scheikundefaculteit van de Universidade de Umea.”

Er é dus nog veel werk te verzetten, maar de resultaten zijn uiterst veelbelovend. Uiteindelijk zullen ze niet alleen tot een betere behandelmethode leiden voor prostaatkanker, maar ook tot rust in het hoofd van vele patiënten.

READ  A maioria das reações alérgicas após a primeira vacinação

Prostaatkanker na Holanda
Elk jaar krijgen ongeveer 13.500 mannen em Nederland te horen dat ze prostaatkanker hebben. Vijf jaar na de diagnostic não é superior a 90% em leven. Daarbij hangt veel of het kankerstadium bij ontdekking van de ziekte. Em het geval van uitzaaiingen é de prognóstico slechter.

Negen procent van de zieken krijgen para hun zestigste levensjaar prostaatkanker. Iets meer dan de helft van de diagnostics wordt gesteld na 70ste verjaardag. De tumor groeit vaak (erg) langzaam en geeft weinig, de alleen onschuldige klachten. Bij uitzaaiingen in de botten zijn er wel pijnklachten.

Prostaatkanker é o melhor voorkomende vorm van kanker bij mannen. Elk jaar sterven ongeveer dryuizend patiënten aan de ziekte na Holanda, ongeveer evenveel als er vrouwen sterven aan borstkanker.

Este é um teste de PSA que pode ser usado como instrumento de controle para prostaatkanker. Ele é een vroegonderzoek individual para mannen vanaf 50 jaar. Vooral também prostaatkanker em família voorkomt, raden veel huisartsen e especialista een PSA-test aan.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info