Presidente Indonésia zegt bevolking ‘zich niet te veel zorgen te maken’ ondanks groot aantal coronabesmettingen

O presidente da Indonésia, Joko Widodo, kritiek op zijn coronabeleid nadat hij tijdens een speech de bevolking opriep om ‘zich niet te veel zorgen te maken’. Nochtans loopen de coronabesmettingen in de archipel steeds verder op.

Het aantal coronabesmettingen na Indonésia é de voorbije opgelopen van een half miljoen em novembro vorig jaar tot 3,9 miljoen vandaag. Todos têm mais de 125.000 mensen aan het virus overleden, e um total de menos de 270 miljoen.

Veel banen zijn verloren gegaan. Ouders hebben extra moeten investeren em computadores e internettoegang, zodat hun kinderen online diminuir kunnen volgen. De kritiek op de overheid groeit dan ook.

Vooruitgang

O presidente da Indonésia, Joko “Jokowi” Widodo, começou a ser genocida de zijn bevolking en geeft toe dat de pandemie in zijn land nog niet onder control is. Maar hij ziet ook ‘aanzienlijke vooruitgang’. Dat zei hij vorige semana tijdens zijn jaarlijkse toespraak naar aanleiding van de Indonésia Onafhankelijkheidsdag.

Om de economie te sparen, focust de regering op tijdelijke maatregelen in gebieden met veel besmettingen.

Om de economie te sparen, focust de regering op tijdelijke maatregelen in gebieden met veel besmettingen. Als de cijfers opnieuw dalen, kunnen die lokale regels snel aangepast worden. Dat gebeurde vorige week in acht regio’s van Java en Bali, waar restaurantes en winkelcentra weer meer klanten mogen toelaten.

‘Niet Voldoende’

Hoewel wetenschappers toegeven dat er verbetering merkbaar is, vinden ze de versoepelingen geen goed idee. Volgens de Indonesian Epidemiologists Association worden er te weinig testen uitgevoerd om het effect van het beleid correct in the schatten.

READ  Matthias Dependael reage ao baixo crédito flamengo ...

Indonésia é een erg uitgestrekte eilandengroep. Vooral de meetresultaten uit afgelegen gebieden zouden niet betrouwbaar zijn.

Vrijwilligersgroep LaporCovid-19 zegt in een medideling dat Widodo in zijn speech met geen word reppt over de beperkte ziekenhuistoegang, het tekort aan zuurstof en de grote risico’s die verpleegkundigen. ‘Hij heeft het met opzet enkel gehad over de verwezenlijkingen van de regering, maar hij verzwijgt de reële situatie op het terrein’, zegt Irma Hidayana van LaporCovid-19.

Vader van de natie

De president heeft ook zijn ontwerp voor de begroting van volgend jaar voorgesteld in het parlement. O orçamento total está disponível para o ruim 160 miljard euro zou ongeveer tien procent naar coronamaatregelen en gezondheidszorg gaan.

‘Ook in 2022 zullen we te maken hebben met grote onzekerheid’, zei hij. ‘Nós hebben af ​​te rekenen met wereldwijde bedreigingen, zoals klimaatverandering, stijgende geopolitieke spanningen en het ongelijke herstel van de wereldeconomie.’

Widodo wil zich voordoen também ‘de vader van de natie’, die doet wat hij moet. Intussen é zijn populariteit echter gedaald in de peilingen.

Uit een onderzoek van eind juni, uitgevoerd door het Indonesian Survey Institute (Lembaga Survei Indonesia of LSI), blijkt dat het waarderingscijfer para o presidente gezakt é tot net onr de 60 procent. Em dezembro vorig jaar foi dat nog 68,9 procent. LSI ziet twee verklaringen: de stijgende coronacurves en het (te) trage herstel van de economie.

De volgende verkiezingen zijn pas em 2024, maar Joko Widodo kan niet herkozen worden. Net als in de VS moet ook na Indonésia de president na twee ambtstermijnen opstappen.

READ  Itália, Espanha e Portugal willen EU-aanpak hoge energiekosten

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info