Pratend bloempotje é een hulpje in de huishouding voor vergeetachtige mensen

Foto do perfil do autor

Sobre Tinybots BV

  • Fundadores: Wang Long Li
  • Fundada em: outubro de 2015
  • Funcionários: 15
  • Dinheiro arrecadado: –
  • Objetivo final: Ervoor zorgen dat mensen conheceu dementie over hele wereld eigen autonomie en zelfregie behouden

Alzheimer en dementie zijn vreselijke ziektes com onvoorspelbaar ziekteverloop e een erg wisselende zorgbehoefte. No estádio een beginnend, kunnen mensen conheceu dementie nog goed thuis wonen, ze zijn vaak alleen wat vergeetachtig. Você pode ver que você pode ver o que você precisa, bijvoorbeeld bij het vergeten van het innemen van cruciale medicijnen. Pequenos bots heeft hier een oplossing voor: een robot die patiënten aan bepaalde belangrijke zaken herinnert.

Oprichter Wang Long Li speelde tijdens zijn PhD al met de gedachte om zijn ideeën om te zetten in een bedrijf. Afgelopen jaren werd deze gedachte werkelijkheid. Dus kan Tinybots, desde o início oficial em 2015, operou-se werd, onde foi confirmado como também een ​​echte start-up. Wang vertel sobre zijn idee na van deze aflevering início do dia

Hoe werkt zo’n Tinybot?

“Wij hebben een robot ontwikkeld die kan comunicador. Hij beweegt niet en lijkt een klein beetje op een beeldje. Mensen conheceu dementie die fysiek nog heel goed zijn, willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Daarnaast willen ze graag zoveel mogelijk zelf blijven doen. Onze Tinybot kan deze mensen tijdig herinneren aan het innemen van medicatie, maar ook bijvoorbeeld persoonlijke verzorging of andere dingen die nog wel eens worden vergeten.

Eigenlijk is het dus een soort pratende agenda, de né?

“Nee, ele é veel meer dan dat. Ele é inovador com bainha no software erachter. Em mijn onderzoek ben ik erachter gekomen dat het veranderlijke ziektebeeld bij dementie en Alzheimer één van de moeilijkste dingen is om op te anticiperen. Wij zorgen ervoor dat de communicatie aangepast wordt aan de toestand van de persoon.”

bloempotje
© Tinybot

“Daarom hebben we de volledige software samen met patiënten ontwikkeld. Eu tinha eigenlijk gelijk al door dat om echt een product para deze doelgroep te maken, je het helemaal samen met de doelgroep moet ontwikkelen. Dan ontstaat er een soort database, waaruit in zoveel mogelijk stadia van de ziekte een passende instrutie kan worden gegeven.”

Kun je dan ook voorspelen hoe het ziekteverloop gaat zijn?

“Wij zien in onze data veel patronen. Soms kunnen nós op base daarvan een signaal sturen naar de mantelzorg de thuiszorg. Die kunnen e handelen op based onze database. Uiteraard é o ordeel van de zorgprofessional nog altijd belangrijk. Wij kunnen soms net vanuit e outros hoek kijken, wat ons juist een mooie aanvulling maakt op het total zorgpakket. Daarnaast nemen wij veel werk uit handen in sector waar echt een groot personeelstekort niet. Deze mensen zouden het liefst vijf keer per dag mesmo thuiszorg krijgen, maar dat é financieel niet haalbaar. Door die thuiszorgbehoefte omlaag te brengen, ontlasten we de zorg.”

Hoe komt zo’n robotje dan aan alle nodege infotie?

“Nós hebben inderdaad veel informatie nodig. Soms é het een kwestie van invullen, zoals de leefsituatie (apartamento, bangalô gelijkvloerse etc. vermelho.), mas ere keren moet er echt naar een oorzaak van een probleem worden gezocht. Daarnaast heb je soms te made met losse worden of verwarde spraak richting onze Tinybot. Al die dingen feito het complexo en zorgen er ook voor dat we nog lang niet uitgeleerd zijn. Nós zijn wel echt op de goede weg. Inmiddels hebben zorgverleners al zo’n 25.000 scripts encontraram instruções para geschreven. Wij classificeren deze scripts en zorgen dat het juiste script in de juiste situatie wordt gebruikt. Ook feito nós alles zo simpel en laagdrempelig mogelijk.”

READ  Jolande: 'Ik wil geen uitstrijkje laten maken bij mijn huisarts'

Waar liep je tegenaan tijdens het ontwikkelen van het idee?

“No começo, nós dois encontramos os primeiros hulprobots da convenção. Je ziet dat hierbij vaak de focus ligt op het overnemen van fysieke handelingen door middel van automatising. Het kostte wat tijd om te beseffen dat deze doelgroep daar eigenlijk niet zoveel baat bij heeft. Het co-creatieproces dat we zijn gestart heeft hierbij goed inzicht gegeven in de wensen van de doelgroep. Maar ook dit was some well zwaar.”

Hoe reageert de zorgsector?

“De nieuwigheid foi um começo duradouro, mas inmiddels é alles wat thuiszorg ontlasting biedt meer dan welkom. Dat zie je ook het aantal aanvragen dat we hebben gekregen de laatste tijd. Ik zie vanuit mijn positie ook dat het echt mis dreigt te gaan in de zorg. Bijna iedereen moet overwerken, maar een persoon kan gewoon niet meer dan zes uur thuiszorg krijgen. Dementie é niet zoals iemand fysiek bijstaan, dat werkt de hele dag door. Também ik het personeel in de zorg zie, é dat voor mijeen mooie stimulans om keihard te werken aan een nog betere versie van de Tinybot.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info